Počinje Evropsko prvenstvo, Srbija na startu protiv Češke

Odbojkašice Srbije

Odbojkašice Srbije u petak počinju takmičenje na jubilarnom 30. Evropskom prvenstvu. Srpkinje se od 15 časova u prvom kolu D grupe sastaju sa Češkom u azerbejdžanskom gradu Gendži.

Srbija će, pored Češke, za rivale u grupi imati još Holandiju i Belgiju.

– Ako gledamo na osnovu poslednjih prijateljskih utakmica sa Bugarskom, evidentno je da nismo u formi u kakvoj smo navikli da budemo na velikim takmičenjima. Međutim, prijateljske utakmice su jedno, a mečevi na ovakvim takmičenjima nešto sasvim drugo. Siguran sam da će motiv i želja kod devojaka biti mnogo veći, da će odigrati kako mogu i da ćemo prvu prepreku, koja je dosta visoka, uspeti da preskočimo na pravi način. Češka je vrlo ozbiljna reprezentacija i sigurno je da će biti izuzetno teška utakmica jer i oni imaju velike ambicije na ovom prvenstvu. Ponavljam da verujem da možemo da pobedimo na startu, jer i pored problema koje imamo, kvalitetniji smo od Češke, rekao je selektor našeg nacionalnog tima Zoran Terzić.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore) igrala je 17 puta na do sada odigranih 29 EP. Srbija je osvojila četiri medalje: zlatnu na EP 2011. u Beogradu, srebrnu na EP 2007. u Luksemburgu i bronzane na EP 2015. u Roterdamu i 1951. u Parizu. Srbija je na 17 šampionata Evrope odigrala 114 utakmica i ostvarila 47 pobeda, uz 67 poraza.

Srbije će u 2. kolu D grupe, u subotu, 23. septembra igrati protiv Holandije od 18,00 časova po našem vremenu, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 24. septembra protiv Belgije od 15,00 časova po našem vremenu.

Komentari
Advertisements