Čuveni Brazilac najavio povratak

Ronaldo i Adrijano

Čuveni Adrijano Leite Ribeiro objavio je da će nastaviti fudbalsku karijeru u junuaru.

Napadač iz Brazila bio je jedan od najvećih talenata svetskog fudbala i predviđana mu je blistava karijera.

Ipak, nakon smrti oca 2009. godine potpuno je izgubio kompas i praktično nije igrao ozbiljan fudbal, iako je nastupao za pojedine klubove u Brazilu. Koristio je droge i postao alkoholičar.

Adrijano je u razgovoru za “Globo”, istakao da je sve to iza njega i da ima nameru da potpiše za neki klub u januaru 2018. godine, a da će do tada samostalno trenirati.

Spreman sam za novi početak. Treniraću samostalno i nadam se da ću dostići pravu formu do januara. Za sve ovo vreme bez fudbala, trudio sam se da ostanem u dobroj kondiciji. Znam da mogu i hoću da uradim ovo za sebe. Samo ja znam da li mogu ili ne. Nisam mogao da završim karijeru jer smatran da nije kompletna. Bio sam otrgnut od fudbala proteklih godina, i mogu da kažem da je zaustavljena na pola puta, rekao je Adrijano za “Globo”.

Tokom karijere 35-godišnji fudbaler iz Rija nastupao je za Flamengo, Inter, Fiorentinu, Parmu, Sao Paolo, Romu, Korintijans i Atletko Paranense. Bio je i član Majamija 2016. godine, ali nije odigrao nijedan meč.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 50 utakmica i postigao 29 golova.

Komentari