FMP otpustio košarkaša iz SAD

Maverik Rouan FMP

KK FMP iz Železnika saopštio je da je raskinuta saradnja sa Maverikom Rouanom.

Krilni košarkaš iz SAD nije opravdao poverenje stručnog štaba i nije se pokazao kao igrač koji pravi razliku, pa je uprava “pantera” zbog poznate politike kluba, rešila da mu se zahvali.

Naglašeno je da će FMP na njegovoj poziciji pružiti šansu mladim igračima iz sopstvenog igračkog kadra.

I pored činjenice da je u Srbiju stigao sa epitetom vrlo talentovanog igrača iz pouzdanog košarkaškog programa koji je prošao na Univerzitetu Nort Karolina Stejt za koji je nastupao dve sezone, Roan tokom boravka u Srbiji, nastupajući u dresu FMP, osim na jednoj utakmici, nije opravdao očekivanja.

KK FMP je klub u kome su za razliku od nekih drugih, pravila jasno postavljena, a stranci koji su angažovani, uz mlade igrače, ti koji treba da donesu kvalitet i naprave razliku, a ne da se čekaju mesecima i godinama.

Angažovanje Rouana i još nekoliko inostranih igrača, bilo je motivisano željom da KK FMP kao nekadašnji osvajač regionalnog takmičenja, i ove godine dostojno reprezentuje srpsku košarku u regionaloj ligi, i na svaki način ojača pobedama nacionalni koeficijent zemlje koju predstavlja.

Iz tog razloga, saradnja sa američkim košarkašem je prekinuta, a šansu i minute na njegovoj poziciji, kao i mnogo puta do sada, dobiće domaći igrač iz sopstvenog pogona KK FMP, stoji u saopštenju FMP-a.

Komentari