Ko će na klupu BiH: Legendarni napadač, Prosinečki ili večiti kandidat?

meho kodro legenda fudbala bosne i hercegovine

Mehmed Baždarević gotovo izvesno odlazi sa mesta selektora Bosne i Hercegovine, a Fudbalski savez ove zemlje već se dao u potragu za njegovim naslednikom.

Prema informacijama do kojih je došao “Dnevni avaz” prvi kandidat za selektora Bosne i Hercegovine je Meho Kodro, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Bosne i Hercegovine i jedini igrač u istoriji fudbala ove zemlje koji je nosio dres Barselone.

Istina, stvarni nisu sasvim proste s obzirom da Kodro ima ugovor sa švajcarskim Servetom pa ostaje da se vidi da li će se ovaj klub tako lako odreći njegovih usluga.

Ukoliko dogovor ne bude postignut “Dnevni avaz” pominje još tri imena – Amar Osim je večiti kandidat, Srečko Katanec bi takođe bio dobro rešenje, a u poslednjih nekoliko dana sve više u prvi plan izbija i ime Roberta Prosinečkog koji je i pre tri godine bio kandidat za ovu funkciju.

Kodro je već bio selektor BiH, ali je njegov mandat završen posle samo četiri meseca zbog sukoba sa tadašnjim rukovodstvom Saveza.

U karijeri je igrao za Velež, Barselonu, Tenerife, Alaves i Makabi, a najsvetlije trenutke igračke karijere proveo je u Sosijedadu za koji je na 129 utakmica potigao 73 gola.

Kao trener vodio je mladu ekipu Sosijedada, Real Sosijedad B i Sarajevo pre nego što je prošle godine preuzeo Servet.

Komentari