Muslin: Nije momenat za novi ugovor, potreban nam je kontinuitet

selektor srbije slavoljub muslin na utakmici srbija - gruzija u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo

Fudbaleri Srbije izborili su plasman na Mundijal U Rusiji 2018. godine. Izabranici Slavoljuba Muslina zauzeli su prvo mesto u grupi D sa 21 bodom, i iza sebe ostavili selekcije Republike Irske, Velsa, Austrije, Gruzije i Moldavije.

Selektor Srbije je u razgovoru za Informer istakao je da su kvalifikacije odrađene na najbolji mogući način, i da su pokazale da je bio u pravu kada je birao igrače.

Kad smo počeli kvalifikacije, svi su rekli da je plasman u Rusiju nemoguća misija. Kad smo se kvalifikovali, počelo je omalovažavanje uspeha. Kažu da smo imali laku grupu, nismo dobro igrali, da ne igramo ofanzivan fudbal, a mi dali 20 golova na 10 utakmica. Naravno da sam grešio kao i svi. Ipak, rezultati kvalifikacija su pokazali da sam bio u pravu i što se tiče izbora igrača, i što se tiče sastava, i što se tiče izbora taktike. Može sad da priča ko šta hoće, ali to su činjenice, rekao je Muslin za Informer.

Iskusni stručnjak je demantovao da razmišlja starijim igračima, koji su izneli kvalifikacije, uskrati poziv na Mundijal.

Ne, nisam to rekao. Imamo igrače koji će se posle SP oprostiti od reprezentacije i moramo da mislimo o njihovim zamenama. Imali smo u kvalifikacijama neke igrače koji su pozivani, a nisu igrali. Nauštrb njih vodićemo u Rusiju dva-tri igrača iz mlade reprezentacije kako bi sticali iskustvo. Sa nama su već bili Marko Grujić, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, ali su uglavnom trenirali. Njima je bilo važnije da igraju takmičarske utakmice u mladoj reprezentaciji nego da sede na klupi u A timu.

Selektor Orlova je dodao da je još rano za priče o njegovom novom ugovoru u Savezu, ali je naglasio da je prioritet da Srbija u kontinuitetu odlazi na velika takmičenja.

Imao sam ugovor do kraja kvalifikacija, koji se automatski produžava do kraja Mundijala. Nije bio momenat dosad da pričamo, a i najbolje je kad se završi prvenstvo. Nisam razmišljao da li bih ostajao ili ne. Ne bih da se osiguravam unapred nekim ugovorom. Najveći neuspeh bi bio da se ne kvalifikujemo na sledeće Evropsko prvenstvo. Nama je potreban kontinuitet, da igrači stiču iskustvo, na nadogradimo ekipu, pa da kroz nekoliko godina eventualno očekujemo bolji rezultat, dodao je Slavoljub Muslin.

Komentari