Rajevac poručio Muslinu: Sergej bi kod mene igrao

selektor tajlanda milovan rajevac

Selektor Tajlanda, Milovan Rajevac, vodio je selekciju Gane na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi i ima kredibilitet da prokomentariše rezultate Srbije u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

Znao sam da će utakmica sa Gruzijom biti komplikovana, jer nikada nije lako napraviti poslednji korak. Ipak, momci su pokazali da su jake ličnosti, skupili su se u najvažnijem trenutku i sve nas razveselili. Sada su iskusniji i za taj detalj. Neka uživaju i ne razmišljaju o propustima, biće vremena da poprave igru kako bi i u Rusiji igrali važnu ulogu. Sada je vreme slavlja i neka ga iskoriste, rekao je Rajevac za “Glas Srpske”.

Velike pohvale idu na račun selektora Slavoljuba Muslina.

Drago mi je, jer je on pre svega moj veliki prijatelj. Još od dolaska na klupu posložio je neke stvari koje su ranije nedostajale, promenio je sistem igre i nije od njega odustajao ni kada nije bilo baš najbolje. To je njegov lični pečat, dodao je srpski stručnjak.

Ipak, nije mogao a da se ne dotakne statusa Sergeja Milinkovića-Savića za kojeg je Muslin rekao da mora da ispuni tri uslova da bi igrao za Srbiju.

Svaki trener ima pravo izbora, ali i obavezu da rezultatima opravda svoje postupke. Poručujem mu da ostane dosledan i da sluša sebe. Što se Sergeja tiče, kod mene bi sigurno igrao. Pratim njegove nastupe već duže vreme, igra zaista sjajno i mislim da bi igru reprezentacije podigao na još viši nivo. Nadam se da će se nametnuti selektoru, koji, ponavljam, ima najbolji uvid u sve i daje poslednju reč, jasan je Rajevac.

Prokomentarisao je i svoj rad u Tajlandu.

Nekoliko meseci sam u ovoj prelepoj zemlji i sve je odlično. Stigao sam u finišu kvalifikacija za Mundijal kada smo već izgubili sve šanse, ali mislim da je napravljen veliki pomak. Upisali smo pobede protiv Kenije i Mjanmara u prijateljskim mečevima, a momci polako prihvataju moje postulate. Problem je odbrana, jer su prilično nedisciplinovani u ovom segmentu, ali stvari idu nabolje, zaključio je Rajevac.

Komentari