Zvezda u borbi protiv raka dojke: Roze mreže na “Marakani” [FOTO]

Zvezda protiv raka dojke

FK Crvena zvezda podržao je akciju borbe protiv raka dojke.

Prvotimci crveno-belih Mičel Donald, Aleksandar Pešić i Milan Borjan, zajedno sa devojkama iz ŽFK Crvena zvezda zakačili su roze mrežu na golove na popularnoj “Marakani”, i tako skrenuli su pažnju na rasprostranjenost raka dojke.

Akcija ima za cilj da podigne svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja ove opake bolesti.

Fudbalski klub Crvena zvezda, kao najveći na ovim prostorima, vodi računa pođednako i o muškom i o ženskom sportu. Ova akcija, koja će se sprovoditi i u budućnosti, ima za cilj da ukaže na značaj oboljenja žena, kao i da se podigne svest o važnosti prevencije. Stvar je, nažalost, veoma ozbiljna. Srbija je na neslavnom drugom mestu po broju obolelih od karcinoma dojke u Evropi. I ovom akcijom radimo na tome da se preventivnim pregledima taj broj smanji, rekao je srpski kardiohirurg, predsednik Zdravstvene komisije FSS i član UO Crvene zvezde Miljko Ristić za klupski sajt.

Uvek rado podržavam ovakve akcije. Nekada ljudi misle da u životu imaju probleme i da su nesrećni, ali nisu svesni da ima onih koji nažalost pate od ozbiljnih bolesti i kojima je zaista teško. Zato bih želeo da apelujem na sve žene da odlaze redovno na preventivne preglede i da vode računa o svom zdravlju, istakao je Mičel Donald.

Komentari