Dejan Savić pred duel sa “večitim drugim”: Igrači moraju da misle na Ligu šampiona

Dejan Savić i vaterpolisti Crvene zvezde

Vaterpolisti Crvene zvezde u subotu će igrati prvi meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Sabadelja.

Trener Dejan Savić izjavio je na konferenciji za medije da je jedan cilj već ispunjen, ali da će igračima mnogo značiti ukoliko izbore plasman u elitu evropskog vaterpola.

Sigurno je da imamo Evropu “u džepu” i možemo da budemo zadovoljni jer je jedan od ciljeva već ispunjen. Siguran sam da igrači žele, a i trebalo bi da razmišljaju o Ligi šampiona pošto je to jedno veliko takmičenje, učestvuju jake ekipe i verujem da će, ukoliko se plasiramo, to biti jedan veliki ispit, odnosno veliko iskustvo za ove momke gde bi kroz tih 14 utakmica “porasli” mnogo brže nego kroz neki normalan tok rada, rekao je Savić.

Rival crveno-belih ima nadimak “večiti drugi”.

Sabadelj je klasična španska ekipa. Imaju nadimak “večiti drugi” jer su uvek drugi, iza Barselonete. Mislim da igraju tradicionalno španski, na fizičku spremu, ne toliko na čvrstinu, nisu toliko snažni, već pre svega mislim na plivanje. U sastavu ekipe se nalazi i tri igrača koji su pri A reprezentaciji ili su nekadašnji reprezentativci, kao i nekolicina juniorskih reprezentativaca. Ono što ih karakteriše je Salvador Čao Gomez, njihov trener koji će verujem negovati stil igre onakav kakav je bio kada je i sam igrao. Mnogo plivanja, žustrine, i u suštini ukoliko uspemo da ne uđemo u njihov ritam, odnosno da probeamo da sprečimo njihove kontre, onda bi i rezultat mogao biti povoljan po nas, dodao je Savić.

Savić je potvrdio da će ekipa biti kompletna s obzirom da su se nakon povreda u trenažni proces uključili Asanović i Stojanović.

Utakmica Crvena zvezda – Sabadelj na programu je u subotu od 20.30 časova na bazenu “Milan Gale Muškatirović”.

Komentari