Bosna bi mogla da dobije srpskog selektora

Navijači Bosne i Hercegovine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi da posle neuspešnih kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2018. dobije novog selektora, a među potencijalnim kandidatima nalaze se i srpski stručnjaci.

Dosadašnjem selektoru Mehmetu Baždareviću ugovor je istekao 10. oktobra, posle čega je on podneo izveštaj Izvršnom odboru Fudbalskom savezu ove zemlje. Izveštaj je usvojen, ali je to bilo sve o čemu su zvaničnici odlučivali, ostavivši odluku o eventualnom produžetku ugovora sa Baždarevićem za narednih desetak dana.

Ipak, po svemu sudeći Baždarević neće dobiti novu priliku zbog čega je već najavljeno da bi trebalo da se pristupi izboru novog selektora. Kandidata ne manjka, a među njima se nalaze i dva srpska stručnjaka.

Za najverovatnije upražnjenu klupu Bosne interesovanje su već pokazali Aleksandar Stanojević i Vladimir Vermezović, potvrdio nam je Emir Delić, novinar Al Džazire iz Sarajeva koji pomno prati dešavanja u tamošnjoj “kući fudbala”.

Podsetimo, Stanojević je donedavno bio trener solunskog PAOK-a ali je neočekivano dobio otkaz tokom leta i to kada je bio na pragu plasmana u Ligu Evrope pa je trenutno slobodan. Sa druge strane Vermezović posle epizode u Južnoj Africi 2014. godine nije imao angažman.

Komentari