Ofsajd kod gola Arsenala – da ili ne? [FOTO]

Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Arsenal

Odmah nakon gola Arsenala na susretu grupne faze Lige Evrope protiv Crvene zvezde, postavilo se pitanje da li je bilo ofsajda prilikom akcije posle koje su gosti došli do pobede.

Činilo se u prvi mah da je Volkot u ofsajdu na samom startu akcije posle koje je dodao do Vilšira, ovaj mu vratio, a on nakon toga uposlio Žirua koji je i postigao pogodak.

Međutim, na snimku se jasno vidi da bi ofsajda i bilo – da jedan od igrača Crvene zvezde na drugoj strani terena nije “zaspao” i ostao dublje u svom polju, čime je praktično poništio ofsajd zamku igrača “crveno-belih”.

Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Arsenal

Mnogo je bilo nervoze u redovima igrača Zvezde u drugom poluvremenu, koje je bilo u potpunom kontrastu na ono prvo. Da li ih je stigao umor ili frustracija zbog promašenih prilika u prvom delu susreta, tek igrači “crveno-belih” su počeli da gube strpljenje, prave nepotrebne faulove i dobijaju žute i crvene kartone često i bez preke potrebe i generalno da prave greške.

Tako je bilo i kod jedinog pogotka na utakmici, kada ne samo da njihova ofsajd zamka nije uspela, već su i mnogi od njih podigli ruku tražeći ofsajd dok su fudbaleri Arsenala mirno i dalje igrali pored njih postigavši pogodak.

I zato, po ko zna koji put, Evropa nije isto što i srpska Superliga, Evropa ne prašta pad koncentracije i svaka greška se skupo plaća.

Komentari