Muta Nikolić pohvalio Amerikance i otkrio kada očekuje Samjuelsa na parketu

miroslav muta nikolić

Trener Partizana, Miroslav Nikolić, još jednom je potvrdio da odbrana crno-belih ne funkcioniše onako kako bi trebalo.

Partizan je posle Albe drugi put ove sezone primio preko 100 poena, ali je pobedu donela sjajna igra u napadu u kojoj su prednjačili plejmejkeri Miler i Vilijams-Gos.

Odbrana ne funkcioniše kako sam ja zamišljao. Nisam se nadao da će biti ovoliko poena. Igokea ima iskusnu ekipu, jedva sam čekao da se vrati Čakarević, mislio sam da će da odigra malo čvršće u odbrani. Plejmejkeri su ovoga puta igrali baš onako kako ja zamišljam, razigravali su ekipu – Miler je dao 23 poena uz 11 asistencija, dok je Gos ubacio 30 uz 8 asistencija. Đoko Šalić je imao dobru rolu. Međutim u odbrani sam mnogo lutao. Jako mi je teško, jer igraju slabo i individualnu odbranu, nisu navikli. Ja sam u principu zadovoljan kad se dobije utakmica, ali u odbrani ništa nije prošlo što sam postavio. Radićemo, probaćemo da namestimo neku drugu vrstu odbrane, izneo je Nikolić prve utiske o utakmici.

Novinare je zanimalo da li će Samardo Samjuels doneti boljitak u defanzivi.

Samjuels nije imao nijedan trening, on je dobar igrač, ali videćemo kako će se ponašati. Miler i Vilijams-Gos se ponašaju fenomenalno, vole košarku, hoće da igraju, puni su ambicija. Samjuels je napadački takođe stabilan, videćemo kako ćemo braniti pik sa njim, jer je pokretljiv i fizički jak. Očekujem ga tek zaCibonu, najverovatnije, još uvek nije ni registrovan, dodao je Nikolić.

Komentari