Seniori bolji od “mediteranaca”

Rukometaši Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je mediteransku selekciju rezultatom 34:33 (18:14) u revijalnom meču u Požarevcu u okviru proslave 60 godina rukometa u Braničevskom okrugu.

Radivojević je bio najefikasniji u seniorskoj selekcijisa 10 golova, dok su po četiri postigli Marsenić i Đukić. U mediteranskoj selekciji istakli su se Stevanović i Brajović sa po šest golova.

Rukometaše Srbije očekuju dva meča protiv Austrije u četvrtak u 19.30 časova u Tulnu, odnosno, u subotu u 20.15 u Zudštadu, a sve u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje je na programu u januaru u Hrvatskoj.

Imali smo priliku da vidimo da rukomet ima budućnost. Ovi momci iz mediteranske imaju potencijala i mora se raditi sa njima. Dobro je što su u zemlji i moramo da se organizujemo da uvažimo njiho potencijal. Radili smo neke novine sa seniorima i zadovoljan sam. Pokazali smo kvalitet, ali i nedostatke. Zato smo tu, rešavaćemo sve. Protiv Austrijanaca ćemo se sresti sa rukometom koji će nas sačekati na Evropskom prvenstvu. Probaćemo da se suprostavimo pre svega brzom igrom. Pokušaćemo da proširimo repertoar odbrana. Imali smo problema sa 3-2-1 odbranom, ali radićemo na tome da do Prvenstva to bude sve mnogo bolje, rekao je selektor Jovica Cvetković nakon meča.

Komentari