Hrvati o Mihajloviću: Sramota miljenika “delija” i Lacijevih fašista

siniša mihajlović

Navijači Lacija nedavno su po ko zna koji put šokirali italijansku javnost, a ostali su poprilično zabezeknuti i nakon jednog odgovora Siniše Mihajlovića na konferenciji za medije.

Lacijali su prošlog vikenda na utakmici sa Kaljarijem tribinu oblepili fotografijama Ane Frank u dresu Rome uz neizbežne poruke antisemitskog sadržaja.

Lacio je pokušao da ublaži incident najavom da će svake godine poslati 200 svojih navijača u Aušvic kako bi pokušali da shvate sve strahote nacističke Nemačke.

Kao bivšeg fudbalera Lacija novinari su pitali i Mihajlovića da prokomentariše potez navijača Lacija.

Ne znam ko je Ana Frank. Ne čitam novine. Ne mogu da pričam o tome, izvinjavam se, ali ovu temu sam ignorisao, rekao je Mihajlović i novinare ostavio u čudu.

Mihajlovićev odgovor nije ostao nezapažen ni u Hrvatskoj pa su novinari portala direktno.hr jedan članak posvetili bivšem srpskom selektoru i naslovili ga “Sramota ljubimca “delija” i Lacijevih fašista”.

U tekstu je ocenjeno da Mihajlović nije želeo da se zameri navijačima kluba za koji je igrao, a čiji je miljenik, iako je trenutno na klupi Torina, kluba koji je u italijanskoj javnosti percipiran kao levičarski.

Komentari