Tri respektabilna trenera čekaju poziv Torina: Očekuje se otkaz Mihajloviću!

Siniša Mihajlović

Osvojivši dva boda u poslednjih pet kola, oba zarađena protiv klubova iz gornjeg doma Serije A, Verone i Krotonea, stavili su status Siniše Mihajlovića pod znakom pitanja.

Mihajlović je sam priznao nakon teškog poraza od Fjorentine od 3:0 da se njegova sudbina nalazi u rukama uprave kluba. Dodatna potvrda o vrlo lako mogućem otkazu Mihajloviću je i izjava direktora Torina Đanluke Petrakija kako razmatraju potencijalne rigoroznije promene.

Prema tvrdnjama ‘Calciomercata’ favorit za trenerski posao Torina je Valter Macari, stručnjak koji je slobodan na tržištu rada nakon otkaza u Votfordu ovog leta.

Walter Mazzari Torino

Uprava Torina ima i drugu opciju u vidu bivšeg trenera Fjorentine Paula Souze, pošto se Macari dovodi i u kontekst mogućeg preuzimanja Milana ako Montela dobije otkaz, a kao treća najjeftinija opcija ističe se Serse Kozmi, trenerski stručnjak koji je vodio brojne italijanske klubove.

Valter Macari do sada je u karijeri najupečatljiviji trag ostavio u Napoliju, s kojim je u četiri godine trenerskog rada osvojio Kup Italije te završio kao drugoplasirani u jednoj sezoni Serije A. Između ostalog vodio je i milanski Inter, Sampdoriju, Ređinu, Livorno, a poslednji angažman imao je u Premijer ligi u već pomenutom Vatfordu.

Komentari