Vojska ponovo dobila spor, Partizan ostaje bez stadiona

stadion Partizana

Sudski spor oko Partizanovog stadiona koji se vodi već desetak godina, ponovo je pripao vojsci. Odlukom suda, stadion u Humskoj je vlasništvo Ministarstva odbrane Srbije.

To je za “Alo” potvrdio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, ali i najavio novu žalbu crno-belih.

– Pre desetak dana sastao se Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i na tom sastanku nam je advokat Kostić predočio trenutnu situaciju u vezi sa našim stadionom. Nakon što je Osnovni sud presudio da Partizan nije vlasnik stadiona, Apelacioni sud je vratio postupak Osnovnom sudu, koji je ponovo doneo istu presudu. Mi smo se, naravno, ponovo žalili i slučaj sada ide ponovo na apelaciju, s tim da odluka tog suda sada mora biti konačna i nema više mogućnosti povratka u Osnovni sud
, objašnjava Vuletić.

Sudski spor je pokrenut 2006. godine, a prvo rešenje usledilo je sedam godina kasnije. Partizan se tada žalio Apelacionom sudu, a Vuletić ističe da klub iz Humske ima svu potrebnu dokumentaciju da dokaže da je vlasnik stadiona.

– Verujemo da je situacija sa stadionom kristalno jasna i da taj objekat pripada JSD Partizan. Nekada je pripadao JNA, a Veljko Kadijević, tadašnji načelnik Generalštaba, imao je diskreciono pravo da ga ustupi nekome na trajno korišćenje. Međutim, on to nije iskoristio, već je poštovao postupak i na kraju je stadion dodeljen nama. Štaviše, prvobitno je ponuđen gradu Beogradu, ali ga je grad odbio, pa je tek onda predat Partizanu – dodaje Vuletić.

Kao dokaz da je stadion u Humskoj vlasništvo Partizana Vuletić navodi zanimljiv primer:

– Postupak je urađen po svim propisima, a čak i da nije, rokovi za žalbu su istekli još pre deset godina i to pitanje nikako ne može sada biti pokrenuto. Uz to, ne zaboravite da u vezi sa sukcesijom SFRJ nijedna novonastala država nije pokrenula pitanje stadiona, jer su stajale na nepobitnom stanovištu da pripada Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan – ističe Vuletić.

Komentari