Zaneti otvorio dušu: Nakon triplete doživeli smo psihološki pad

Javier Zaneti Inter Intervju Potpredsednik Nova era

Havier Zaneti u intervjuu za ‘Corriere dello Sport’ otkrio je probleme koji su zadeseli Inter nakon osvajanja trostruke krune u sezoni 2009/2010.

Svima nam je dobro poznata generacija ‘Nerazzurra’ predvođena Žoze Murinjom koja je razbila konkurenciju u Italiji i Evropi, te došla do istorijske triplete. Nakon slavne generacije stvari za Inter krenule su nezaustavljivom brzinom na dole.

Klub se već par sezona pokušava vratiti u elitni razred evropskog fudbala, a svetlo na kraju tunela počelo se nazirati ove jeseni. Novi trener Lučano Spaleti je posložio ekipu na pravi način, rezultati su obećavajući, a trka za sam vrh Serije A postala je realan san.

Današnji potpredsednik Intera, ujedno i bivši legendarni kapiten kluba, Havijer Zaneti u opuštenom razgovoru s ekipom iz ‘Corriere dello Sporta’ otkrio je svoj pogled na trenutnu situaciju u Interu.

Inter se može vratiti na prethodne staze slave jedino zajedničkim mukotrpnim radom svih ljudi u klubu, započeo je potpredsednik Intera.

Stabilna finansijska situacija omogućava nam napredak. Ove sezone želimo osigurati plasman u Ligu šampiona i nastaviti se razvijati kao klub.

Nakon triplete dogodio nam se neočekivani pad, razlog tome bile su aljkave promene u vlasništvu kluba. Sada kada smo napokon u sigurnim rukama ponovo možemo početi sanjati o povratku u sam vrh, završio je simpatični Zaneti.

Komentari