Gde je nestao donedavno najveći fudbalski talenat Italije?

Generated by IJG JPEG Library Berardi ozljede nesretna karijera

Domeniko Berardi, ne tako davno, slovio je za ponajvećeg fudbalskog talenta Evrope. Do samo pre dve godine, tada 21-godišnji golobradi mladić, briljirao je terenima Serije A. Privlačio je pažnju publike na svakoj utakmici, u tom trenutku bio je siguran “the next big thing” kalča.

Berardi je danas i dalje u svom rodnom Sasuolu, a pomalo neverovatno zvuči činjenica da je sa samo 22 godine postao najbolji strelac kluba u istoriji. Ali, nažalost, njegove sjajne predstave na fudbalskom terenu od proteklih sezona postale su neponovljiva slika.

Razlog tome je jasan, Berardija su u zadnje dve godine doslovno pojele povrede. Da li je za to kriv čvrsti italijanski fudbal, ili slaba fizička građa Berardija, ili pak loše medicinsko lečenje? To je verovatno pitanje na koje ćemo teško saznati odgovor.

Umesto brojnih golova i asistencija, Berardi je u poslednje dve sezone upisao niz raznih povreda. Sve je započelo istegnućem prednje lože, koja se u početku činila kao lakša povreda. Ali naizgled laka povreda dovela je do kasnije teške povrede kolena.

Nakon povrede kolena usledila je duga pauza od čak 133 dana. Berardi se početkom ove sezone trebao vratiti potpuno spreman, no dogodio se novi peh…

Mladog fudbalera neobjašnjivo je počelo boleti stopalo. Nakon što je uspeo sanirati povredu stopala, ponovo se vratila stara bojka s kolenom i izbacila ga iz pogona do daljnjeg. Datum povratka Berardija na fudbalski teren još uvek nije poznat.

Dobitnik nagrade ‘Bravo Award’ 2015. godine, koja se dodeljuje najboljem mladom igraču Europe, doživeo je neverovatan niz nesretnih događaja.

Hoće li Domeniko Berardi biti još jedan od brojnih fudbalera čija će karijera biti uništena povredama ili će se uspeti izvući i vratiti na travnjake jači nego ikad? Radi se o prevelikoj enigmi.

Komentari