ZVANIČNO: Đenova otkrila ime novog trenera!

Davide Balardini treca sreca Genoa maco trener

Đenova je u subotu otpustila hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića nakon poraza u gradskom derbiju od Sampdorije. Jurić je Đenovu ostavio sa samo šest osvojenih bodova u prvih dvanaest utakmica Serije A.

Zvanična internet stranica Đenove je u ponedeljak uveče potvrdila ime novog trenera prvog tima, a reč je o Davideu Balardiniju, čoveku koji je već vodio ‘plavo-crvene’ u dva navrata.

Učenik Ariga Sakija prvi put 2011. godine bio je neobjašnjivo smenjen od tadašnjeg predsednika kluba Enrika Preciozija, a u drugom mandatu 2013. pojavio se kao spasitelj te Đenovu izvukao od ispadanja iz Serije A. Bez obzira na taj uspeh ostao je bez produženja ugovora za novu sezonu.

Balardini je bio i ostao omiljen među navijačima Đenove zbog svog strastvenog pristupa na svakoj utakmici i nesumnjivo će biti dočekan s radošću sa njihove strane.

U zvaničnom saopštenju Đenove se navodi:

– Fudbalski klub Đenova obaveštava da su pregovori s Davideom Balardinijem uspešno završeni i s radošću možemo potvrditi da imamo novog trenera seniorske ekipe.

Takođe, klub je potvrdio da će konferencija za medije na kojoj će Balardini biti predstavljen, biti održana danas oko 11 sati.

Komentari