Vilkins: Prodajom Matića napravljena velika šteta

Nemanja Matić

Nekadašnji asistent Čelsija Rej Vilkins pridružio se brojnim kritikama na račun bivšeg kluba zbog prodaje srpskog fudbalera Nemanje Matića u Mančester Junajted i poručio da ne može da veruje da je takav potez napravila uprava “plavaca”.

Matić je letos za 45 miliona evra kao najskuplje plaćeni srpski fudbaler ikada prešao na Old Traford i odmah sve oduševio partijama za Junajted.

– Prodaja Matića u Junajted je apsolutno velika šteta, tako nešto nije smelo da se dogodi. Matić pravi razliku između pobedničkog Junajteda i onog koji je gubio ove godine, rekao je Vilkins za BBC.

Dugogodišnji asistent i fudbaler Čelsija, jedno vreme i privremeni menadžer, smatra i da Matićeva zamena nije dostojna u vidu Tiemuea Bakajoka iz Monaka.

– Čalobah je otišao u Votford za sedam miliona evra i ne mogu da vidim razliku između njega i Bakajoka koji je plaćen 45 miliona. Bačeno je 38 miliona evra, a Čelsi je prodao najboljeg defanzivnog vezistu velikom rivalu. Nestvarno deluje
, zaključio je Vilkins.

Matić je u dva mandata bio fudbaler londonskog kluba, od 2009. do 2011. i od januara 2014. do 2017. godine, osvojivši dve titule Premijer lige, FA kup i Liga kup.

Komentari