Đorović: Zasluge pripadaju igračima, Jović: Jaki i bez Žileta, Radonje i Gruje

Orlići radost

Mlada reprezentacija Srbije savladala je Austriju na gostovanju i upisala četvrtu uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za EP u Italiji 2019. godine.

“Orlići” se šepure sa prvog mesta u grupi sa maksimalnih 12 bodova.

Selektor Srbije U-21 Goran Đorović bio je zadovoljan novom pobedom, ali je naglasio da ekipa nema vremena za slavlje jer je očekuje duel sa Jermenijom 14. movembra.

Pre svega čestitke igračima. Uvek ponavljam da sve zasluge pripadaju igračima, mi iz stručnog štaba smo tu da ih usmerimo i pomognemo koliko možemo. Nemamo mnogo vremena za slavlje, za par dana nas očekuje novi protivnik i novi izazov. U fudbalu ne možemo da živimo od prošlosti, postoji samo ono što sledi, a to su novi protivnici i nove utakmice. Imamo vremena sve da analiziramo i spremimo se za meč koji sigurno neće biti lak, rekao je Đorović, a preneo sajt FSS.

Đorović je posvetio ovaj trijumf fudbalerima koji se nalaze sa A reprezentacijom (Živković, Grujić, Radonjić).

Ponosni smo na naše članove koji su u A timu, ovo je i njihova pobeda. Odnos prema igri i kolektivu je nešto što krasi ove momke i mi stalno pričamo o tome. Igrači dobro znaju šta za njih znači odlazak ne veliko takmičenje kakvo je Evropsko prvenstvo i sve ide u dobrom smeru. Neka sada uživaju ali ukoliko pobedimo u Jerevanu onda smo stvarno u dobroj situaciji.

Luka Ilić postigao je sjajan gol kojim je overio pobedu u poslednjim trenucima susreta.

Svakome je san da igra za reprezentaciju. Dobio sam poziv da igram za tri godine stariju ekipu,a postići pogodak i pobediti jakog protivnika u gostima je stvarno neverovatan osećaj. Srećan sam do neba, ovo je veliki podstrek za moju dalju karijeru i razvitak. Otvorili smo dobro meč, imali sve u svojim rukama, malo se zakomplikovalo na kraju ali smo pokazali da smo bolji tim, kazao je vezista Crvene zvezde.

Luka Jović, koji je bio strelac drugog gola, je istakao da če ekipa i u Jeravan pokušati da dođe do tri boda.

Očekivali smo da možemo da vežemo još pobeda, među nama niko nije sumnjao u takav epilog. Znali smo da su Austrijanci nezgodni, da igraju na tuču i fudbal koji nama ne odgovara. Kaznili su našu nepažnju i izjednačili ali znali smo svakog trenutka šta hoćemo. U Jerevanu idemo po bodove, mi i bez Žileta, Radonje i Gruje imamo kvalitet da pobedimo bilo gde, istakao je Jović.

Aleksandar Lutovac, koji je postigao prvi gol na meču, dodao je da je pobeda Srbije U-21 apsolutno zaslužena.

Ova ekipa je zaslužila bodove u Beču, jer se ovi momci bore za grb i pokazuju koliko im je stalo. Imamo karakter da svima damo ne jedan, nego više golova, i drago mi je što smo se podigli nakon primljenog gola i ponovo uzeli stvari u svoje ruke. Nema razloga da se i u Jerevanu ne ide na pobedu, svuda treba juriti tri boda jer mi to možemo, dodao je Lutovac.

Komentari