Mačvan: Želimo zlato sa reprezentacijom, možda već u Kini

Milan Mačvan na Eurobasketu

Milan Mačvan je jedan od igrača na koje će selektor Saša Đorđević moći da računa za prve dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, protiv Austrije i Gruzije.

Kapiten “orlova” sa Eurobasketa 2017. jedva čeka okupljanje nacionalnog tima, koje je zakazano za 21. novembar.

– Uvek je lepo videti poznata lica i igrati za reprezentaciju. Mi smo prijatelji i imamo odličnu hemiju u ekipi i zadovoljstvo je što ću ponovo provesti neko vreme sa saigračima iz reprezentacije, stručnim štabom i medicinskim timom. Sastav će biti malo promenjen, ali tu smo da uradimo posao i kvalifikujemo se na Svetsko prvenstvo. Čast je igrati za reprezentaciju, rekao je Mačvan za sajt FIBA.

Milan Mačvan

Mačvan sa reprezentacijom Srbije ima tri srebrne medalje (Evropska prvenstva 2009. i 2017. i Olimpijske igre 2016.) i ističe da mu je cilj zlatna medalja.

– Želimo da narednih godina konačno osvojimo zlatnu medalju. To bi bila kruna ove generacije. Malo nam je nedostajalo i sreće jer smo od 2009. godine četiri velika takmičenja završili na drugom mestu. Možda je Svetsko prvenstvo u Kini pravo mesto za zlato. Imaćemo oko 30 godina, bićemo iskusni, nadam se da će svi naši najbolji igrači moći da igraju, uključujući i one iz NBA lige i da ćemo imati najjači mogući tim, rekao je Mačvan.

Kapiten reprezentacije Srbije se još jednom osvrnuo na Evropsko prvenstvo u Turskoj.

– Nisam zadovoljan jer smo poraženi u finalu. Naše ambicije nisu bile iste na početku takmičenja, ali na kraju niko ne igra finale da bi izgubio. Želeli smo zlato, ali morate da živite sa nekim porazima i da učite iz njih. U budućnosti ćemo morati da budemo bolji, da iskoristimo iskustvo iz još jednog izgubljenog finala i da u narednih nekoliko godina osvojimo zlato, zaključio je Mačvan.

Komentari