Božinov Srbiji predlaže selektora: On će vas povesti u četvrtfinale!

valeri božinov i saša ilić

Dok se fudbaleri Srbije na azijskoj mini turneji uigravaju za Svetsko prvenstvo u Rusiji nastavlja se polemika oko upražnjenog selektorskog mesta na klupi “orlova”.

U diskusiju se uključio i nekadašnji fudbaler Partizana, Valeri Božinov, koji tvrdi da zna ko je idealan kandidat za mesto srpskog selektora.

Uveren sam da Srbija u ovom trenutku ne može da dobije boljeg selektora od Dragana Stojkovića. Bio je vrhunski igrač, takav je bio i kao direktor i predsednik, a sada je vrhunski trener. Vaša zemlja ima vanserijske igrače i on bi sigurno postigao fantastičan rezultat na Svetskom prvenstvu. Svi, od golmana do napadača, plus oni fudbaleri na klupi, imaju ogroman kvalitet, a sad se u tim vratio i Sergej Milinković Savić. Ekipa je odlična i sve što vam treba je Piksi. S njim kao selektorom sigurno biste prošli grupnu fazu, koga god da dobijete za rivala u prvoj fazi takmičenja. Možda čak stignete i do četvrtfinala, rekao je bugarski internacionalac, a preneo “Alo”.

Božinov dobro poznaje Stojkovića koji mu je pomogao kada je karijeru nastavio u Kini.

Piksi je gospodin svetskih manira, koji je postigao rezultat gde god je radio. Ključ uspeha, pogotovo u reprezentativnom fudbalu, leži u odličnoj atsmoferi, a on je neko ko na to stavlja akcenat. Sigurno će napraviti dobar ambijent, a iz toga moraju da proisteknu rezultati, dodao je Božinov.

Komentari