Tužan dan za “zmajeve”: Sjajni napadač završio reprezentativnu karijeru

Vedad Ibišević završio reprezentativnu karijeru

Reprezentacija Bosne i Hercegovine krenuće u novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bez jednog od najboljih igrača.

Iako je velika zvezda u njegovoj domovini kažu da nema ni trunke pokvarenosti, nadmenosti i bezobrazluka – u pitanju je Vedad Ibišević koji je doneo odluku da završi reprezentativnu karijeru.

Jedan od najboljih igrača berlinske Herte odigrao je 82 utakmice za “zmajeve” i postigao 28 golova.

Osećam da je vreme za mlađe igrače. Ja sam tu deset godina, bilo je lepih i manje lepih trenutaka. Uvek mi je bila čast da igram za reprezentaciju, sa radošću sam se odazivao na okupljanja, ali mislim da je ovaj trenutak pravi za oproštaj. Nisam se umorio, nisam od onih igrača kojima treba dodatna motivacija. Volim fudbal, volim da treniram i igram, nadam se da ću još neko vreme da uživam u tome što radim, ali reprezentacija je nešto drugo, rekao je Ibišević, a preneo portal sportsport.ba.

Bez dileme, najznačajniji gol u reprezentativnom dresu postigao je protiv Litvanije u Kaunasu kojim su “zmajevi” obezbedili nastup na SP u Brazilu.

Pokušavao sam sebi i drugima da opišem taj trenutak, emocije, ali mislim da još nemam pravih reči. Sećam se kakva su me osećanja preplavila u momentu kad je sudija odsvirao kraj. I gol na Marakani je vrlo emotivan, ali njega ne bi bilo bez gola u Kaunasu, dodao je Ibišević.

Komentari