NO PIRLO – NO PARTY

Italija nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine, a glavni krivac za to je selektor Ventura.

Međutim, očigledno je da u ovoj ekipi ima dosta dobrih igrača, koji na tome i ostanu. Ne postoji vođa. Ne postoji lider. Ne postoji neko ko će završnim pasom da odvede svoju selekciju na toliko željeni Mundijal.

Italija, kao zemlja u kojoj se fudbal obožava ovo nije zaslužila, ali postavlja se pitanje zašto jednog ovakvog diletanta drži na svojoj klupi? SP se ne igra svake godine niti ekipa ima pravo na grešku. Neki od ovih momaka osam godina neće videti SP, a ako uzmemo u obzir da su mnogi od njih debitovali sa 25 godina, postavlja se pitanje da li će uopšte ikad ugledati najvažnije fudbalsko takmičenje ikada.

Šveđani? Jedna sasvim prosečna ekipa čija će mreža biti napunjena do vrha protiv najjačih reprezentacija na Mundijalu. Trebalo je samo da budu skoncentrisani i da brane svoj gol od igrača za koje se večeras videlo da nikada neće biti ono što je Italiju krasilo decenijama unazad, a to je “ona stvar” kad je najpotrebnije.

Da sumiramo: Ako za 180 minuta fudbala protiv ovakvih Šveđana ne postigneš pogodak, nisi zaslužio da odeš na Svetsko prvenstvo. Koliko god voleli ovaj tim, ove igrače, ovu ligu, pojedince.

Drži se, Điđi!

Komentari