Alimpijević: Sanjamo čudo, nije teško motivisati igrače

Dušan Alimpijević

Trener košarkaša Crvene zvezde, Dušan Alimpijević, rekao je da veruje u čuda pred utakmicu sa CSKA, iako je svestan kvaliteta narednog rivala.

Prema njegovim rečima teško je naći slabu tačku u rosteru CSKA, ali da su njegovi igrači uspeli da dođu do određene svežine nakon napornih putovanja.

Očekuje nas prva u nizu utakmica pred izuzetno težak raspored po kom u kratkom vremenskom intervalu igramo protiv CSKA i Olimpijakosa. Ekipa CSKA ima izuzetno moćan roster gde ne možete naći nijednu slabu kariku. Imaju 12 fenomenalnih igrača i predstavljaju ekipu, po mom mišljenju, uz Fenerbahče i Olimpijakos za Fajnal for. Mnogi ih već sa pravom vide tamo. Mi smo uspeli da dođemo do određene svežine nakon brojnih putovanja. Protiv FMP-a smo odmorili neke nosioce i konačno su nam svi igrači na raspolaganju. Vrlo značajna stvar je što smo imali nekoliko dana za trening, a sigurno najznačajnije je da se oporavimo, rekao je Alimpijević.

Na ovakvim mečevima nije teško motivisati igrače.

Na utakmicama kao što je ova nije teško motivisati igrače. Igrate protiv ekipe koja spada u četiri najbolje u Evropi. Sigurno neće nedostajati motiva da se uporedimo sa najboljima. Kao što sam i rekao u najavi već nekoliko puta, da je na papiru sve određeno, ne bi se dogodile utakmice kakve su bile protiv Barselone i Makabija. Uz pomoć naših navijača mislim da su čuda moguća, a nama niko ne može zabraniti da čuda sanjamo, dodao je Alimpijević.

Izuzetno poštuje svakog navijača koji dolazi na utakmice Crvene zvezde.

Prošli put su neke stvari koje sam govorio na konferenciji izvučene pogrešno iz konteksta. Mislim da u našem pristupu da se ništa menja. Izuzetno poštujem svakog koji dolazi na naše utakmice. Naravno da nam znači podrška, donosi nam neverovatnu energiju i snagu. Ključna je naša igra, ali podrška nam mnogo znači. Videli ste protiv Makabija i Barselone kako nam podrška znači i koliko igramo hrabrije uz njih. Nama je podrška potrebna da bismo došli na nivo koji je bio na završetku prethodnog ciklusa. Mislim da ima razumnih ljudi koji to u potpunosti razumeju. Mislim da većina razume to na početku sezone, a jasno je da rezultati značajno utiču na posetu i uvek će, zaključio je trener Crvene zvezde.

Komentari