Kanavaro: Žao mi je Bufona, mumije vode italijanski fudbal

Paolo Kanavaro

Ne stišava se bura na Apeninima zbog toga što italijanska reprezentacija prvi put nakon 60 godina neće igrati na Svetskom prvenstvu, a svi se slažu da je to ogroman udarac za jednu od najtrofejnijih fudbalskih nacija na svetu.

Nezadovoljstvo zbog velikog neuspeha i neodlaska na Mundijal u Rusiji sigurno će kulminirati u narednim danima, svoju frustraciju na Instagramu je iskazao mlađi brat legendarnog Fabija Kanavara, igrač Sasuola Paolo Kanavaro, a prenosi Sportklub.

– Ljudi, nismo izgubili Svetsko prvenstvo danas, već pre 15 godina, kada su ljudi koji ulažu u fudbal počeli da dovode promašaje iz celog sveta u našu ligu, i kradu mesta domaćim igračima. Pružili smo im priliku da osete slavu, a za to su najzaslužniji naši treneri koji su najbolji na svetu. Nadam se da smo sada dotakli dno i da je ovo prilika da počnemo reformu našeg fudbala. Zbogom mumijama koje kontrolišu naš fudbal, dajte prostor mlađim naraštajima. Sklonite nam se s puta. Svaka čast velikom Bufonu, koji je mogao da postane prvi igrač u istoriji sa šest nastupa na Svetskim prvenstvima. Nadam se da su njegove suze poslednje koje su prolivene za naš fudbal, napisao je Kanavaro.

Komentari