Legendarni Brazilac želi da trenira Srbiju

reprezentacija brazila u finalu svetskog prvenstva 1998. u francuskoj

Jedan od najboljih levih bekova svih vremena boravi trenutno u Beogradu gde je danas održao konferenciju za medije.

Legendarni brazilski reprezentativac, Roberto Karlos, trenutno pohađa trenersku školu Fudbalskog saveza Srbije, a novinarima je izneo neka zanimljiva zapažanja o srpskom fudbalu.

Pratim reprezentaciju Srbije, ima mnogo važnih igrača, pratim i vašu ligu i dopada mi se stil fudbala. Plasman u Rusiju za mene nije iznenađenje jer imate sjajne igrače, srećan sam zbog vas i želim vam mnogo sreće u Rusiji. Čestitam igračima i da im kažem da sada dolazi ono najlepše. Biću u Rusiji i pratiću vaš tim uživo, izjavio je Brazilac, a preneo “Tanjug”.

On se zahvalio Savezu i prededniku Slaviši Kokezi na ukazanoj prilici.

Hvala Savezu, predsedniku Kokezi, profesorima koji su mi otvorili vrata. Još ne govorim srpski, ali naučiću, ovde je drugačija kultura od one koju sam dosad upoznao, živeo sam u Brazilu, Španiji, Italiji, Rusiji i Turskoj. Često sam dolazio ovde, ljudi su divni i sjajno se ophode prema meni. Imate strast prema fudbalu, video sam to na časovima. Znate, lako je igrati fudbal, ali biti trener je teško. Mora mnogo da se uči, dodao je Roberto Karlos.

Novinare je zanimalo i da li bi prihvatio ponudu da postane selektor Srbije.

Da, prihvatio bih poziciju selektora ako bi mi to ponudili. Imate odlične igrače i svako bi poželeo da bude trener takvog tima, odgovorio je bivši fudbaler madridskog Reala.

Roberto Karlos je poželeo Srbiji sreću na Svetskom prvenstvu u Rusiji i dodao da ne bi imao ništa protiv da se u finalu sastanu Brazil i Srbija.

Komentari