Remi u Ulsanu, jubilej Ivanovića [VIDEO]

Fudbalska reprezentacija Srbije

Južna Koreja – Srbija 1:1 (0:0)
Ko 62'(pen) – Ljajić 59

Fudbalska reprezentacija Srbije je u poslednjoj utakmici odigranoj u 2017. godini igrala nerešeno sa Južnom Korejom.

Adem Ljajić je doveo naš tim u vođstvo u 59. minutu, a samo tri minuta kasnije domaćin je izjednačio iz penala.

Meč odigran u Ulsanu ostaće upamćen i po jubilarnom 100. nastupu Branislava Ivanovića za nacionalni tim.

Južna Koreja: Čo, Čoi, Jang, J. Kim, M. Kim, Kvon (M.Li), Ko (K.Li), Ki, Jung, J. Li (Jeom), Son.

Srbija: Stojković (Dmitrović od 46’), Rukavina (Aksentijević od 90’), B. Ivanović (Veljković od 68’), Vuković, Obradović, Maksimović, Grujić, Milinković-Savić (Gaćinović od 75’), Ljajić, Živković (Radonjić od 81’), Prijović.

“Šareni” sastav koji je Koreji suprotstavio Mladen Krstajić pružio je bolju igru u prvom poluvremenu, kada su nedostajali golovi da bi se krunisalo dobro izdanje.

Mogli su “orlovi” da povedu u 20. minutu, kada je Sergej Milinković-Savić odigrao dupli pas sa Prijovićem, a potom se odlučio za udarac sa 18 metara i zatresao spoljni deo mreže.

Slaviša Kokeza i Branislav Ivanović

Odličnu priliku naš tim je imao i u 27. minutu. Adem Ljajić je izveo slobodan udarac sa 18-19 metara, dobro šutirao pod prečku, ali se istakao golman Čo.

Najviše problema našoj odbrani pravio je Son, ali je njegova dva pokušaja u 30. i 43. minutu uspeo da zaustavi Vladimir Stojković.

Srbija je povela u 59. minutu, posle lepog napada, asistencije Sergeja Milinković-Savića i preciznog udarca Adema Ljajića.

Detalj sa utakmice Južna Koreja - Srbija

Prednost Srbije nije dugo bila na snazi, pošto je posle samo dva minuta kineski sudija pokazao na belu tačku. Jagoš Vuković je u kaznenom prostoru odgurnuo jednog igrača domaćeg tima, a sudija je smatrao da je to dovoljno za najstrožu kaznu. Precizan sa 11 metara bio je Ko.

Do kraja utakmice Koreja je preuzela inicijativu i želela po svaku cinu da stigne do pobede. Gotovo svi napadi domaćeg tima završavani su preko Sona, ali je Dmitrović, koji je u drugom poluvremenu branio umesto Stojkovića, odlično obavio svoj posao.

Komentari