Đorđević: Hvala svima, osim Štimcu

Aleksandar Đorđević

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da mu je pobeda protiv Austrije, na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstov, jedna od najdražih u trenerskoj karijeri i dodao da je “odradjen dobar posao” ali da ekipa sada treba da se koncentriše na naredni duel.

– Veoma, veoma bitna utakmica za reprezentaciju i veoma bitna pobeda. Ne znam koliko je bilo moguće da odigramo na ovakvom nivou. Srećan sam i ponosan što ih vodim. Ovo je jedna od najdražih pobeda u mojoj trenerskoj karijeri. Ne lažem. Bio sam nemiran, možda to nije prava reč, ali željan da dodjemo do pobede, jer je ovo neki novi početak s novim ljudima, rekao je Djordjević novinarima posle utakmice, prenosi agencija Beta.

– Bio je ovo jedan od najvećih izazova s kojim smo se susreli, jer se utakmica igrala u specifičnoj situaciji koja je svima poznata. Svi su odradili odličan posao za ova tri dana. Poseban je osećaj, a najbitnija je pobeda. Možemo da igramo bolje, a sada je vreme da se odmorimo i spremimo za Gruziju, rekao je Djordjević.

On je ponovio da košarkaška reprezentacija na novom početku i da se “nova kuća gradi od temelja”.

Selektor je kazao da je ovo bio jedan od najvećih trenerskih izazova u njegovoj karijeri, kao i da su mu u realizaciji njega pomogli Milan Mačvan, Marko Simonović, Stefan Birčević i Miroslav Raduljica koji su već dugo u sistemu nacionalne selekcije i znaju šta se očekuje od igrača.

Upitan ko će od reprezentativaca ostati za duel sa Gruzijom u ponedeljak, Djorjdević je kazao da će “svi momci i dalje biti s nama”, kao i da će naknadno odlučiti da li će priključiti igrače iz Crvene zvezde.

– Zahvaljujem se svim klubovima koji su pustili igrače, a posebno Zvezdi. Imali su juče težak meč. Na nama je da odlučimo da li vredi da ih priključimo za ovaj kratak period i uvedemo ih u trening, rekao je Djordjević.

On je zahvalio publici na podršci i dodao da je reprezentacija u bilo kom sastavu zaslužila da se dvorana “Aleksandar Nikolić” ispuni do poslednjeg mesta.

– Samo ne zahvaljujem Štimcu. Rekao je da će uvek biti tu, a gde je sada, rekao je Djorjdević uz osmeh i dodao:

– Šalim se, on je stvarno ljudina. Veliko mu hvala. Apsolutno je zaslužio uramljeni dres, zaključio je Djordjević.

Komentari