Neka nova Srbija, iste navike: Đorđevićevi “orlovi” sigurni protiv Austrije

Miroslav Raduljica

Srbija – Austrija 85:64
(17:12, 27:17, 15:13, 26:22)

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini.

Sastav koji je na raspolaganju imao selektor Aleksandar Đorđević, nije imao problema protiv Austrije u dvorani “Alekandar Nikolić”.

Rezultatska neizvesnost je nestala već sredinom druge četvrtine. Gosti su se dobro držali do rezultata 19:16, pre nego što je usledio tajfun koji je oduvao Austriju.

Simonović je trojkom pokrenuo seriju Srbije koja je iznosila 16:0 i u kojoj je sa osam poena (dve trojke), istakao jedan od debitanata Dejan Todorović. “Orlovi” su poveli sa 19 poena razlike (35:16) i tu je priča o tome ko će biti pobednik bila završena.

Ivan Paunić

Istina, uspela je Austrija početkom treće deonice da smanji zaostatak na 11 poena (46:35), ali je Raduljica odbio pokušaj napada gostiju i Srbija je ponovo otišla na bezbednu razliku.

Listu strelaca u našoj reprezentaciji predvodili su Paunić sa 16, Raduljica i Simonović sa po 15 poena, a svi igrači na koje je Đorđević večeras računao su se “upisali”, osim Vanje Marinkovića.

Bila je ovo lepa prilika da beogradska publika vidi neke od osvajača srebra sa Eurobasketa, ali i neka nova lica u reprezentaciji, kao i igrače koji dugo nisu igrali u nacionalnom timu, ni u Beogradu, poput Tepića, Gagića, Paunića… Nažalost, u dvorani “Aleksandar Nikolić” ostalo je dosta slobodnih mesta, a među onima koji su došli da podrže izabranike Saše Đorđevića bili su i Duda Ivković, Novak Đoković…

Ostaje nada da će u ponedeljak, u drugom kolu protiv Gruzije, Pionir biti puniji.

Komentari