Tepić: Zbog Saleta sam zavoleo košarku

Milenko Tepić

Nekadašnji košarkaš Partizana i povratnik u reprezentaciju Srbije Milenko Tepić izjavio je da je počastovan što je ponovo deo nacionalnog tima, ali priznaje da ne može da se navikne da je među najstarijima u ekipi.

– Naša košarka neprestano stvara nove šampione, ali je uvek zadovoljstvo biti ponovo ovde, videti mnogo poznatih lica… Velika je čast igrati za reprezentaciju i to se kod mene nikada neće promeniti. Vreme tako brzo ide da se i dalje osećam mlado i kad god dođem uvek se okrećem da vidim gde su stariji koji su tu bili kada sam ja počinjao
, rekao je Tepić Tanjugu na beogradskom Sajmu sporta.

Organizator igre italijanskog Brindizija svestan je da mu mesto u ekipi Srbije nije zagarantovano.

– Rezultati reprezentacije u poslednje vreme su za svako divljenje. To je grupa talentovanih igrača koji se i dalje razvijaju i najbolji su u svojim ekipama. Sa druge strane, mnogo volim ovaj sport i igraću dokle god me noge budu služile. Bila bi mi čast da budem deo tima u budućnosti, ali ovde imamo mnogo kvalitetnih igrača. Kako god bude bilo, biću zadovoljan, izjavio je Tepić i naglasio da ne bi bio razočaran ukoliko ne bude na spisku reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

Bivši košarkaš Partizana i Panatinaikosa, sa kojim je osvojio Evroligu, otkrio je da mu selektor “orlova” Aleksandar Đorđević bio košarkaški uzor u mladosti.

– Kratko sam ovde da bih stekao potpuniju sliku o svemu, ali Đorđević je neko zbog koga sam zavoleo košarku. On je vrhunski trener. To se vidi po savetima na treninzima i utakmicama, ali ima još mnogo prostora za napredak.

O povlačenju Vladimira Štimca iz reprezentacije, Tepić je istakao poseban psihološki momenat.

– Štimac je tu bio godinama i bio deo reprezentacije kada su pravljeni veliki rezultati. Možda se zbog niza godina u dresu Srbije i napornih klupskih sezona zasitio. Ja nemam taj osećaj jer sam prethodne dve godine igrao samo jednu utakmicu nedeljno
, zaključio je Tepić.

Komentari