Đorđević: Ne znam da li igrači shvataju šta su uradili

aleksandar đorđević na utakmici srbija - gruzija 105:87

Selektor srpskih košarkaša, Aleksandar Đorđević, nije krio zadovoljstvo posle pobede nad Gruzijom.

Đorđević je rekao da proživljava neke nestvarno pozitivne emocije, jer je veoma srećan da trenira ovu grupu momaka.

Ne znam da li svi ovi igrači razumeju koliko je veliko to što su uradili. Za mene je ogromno. Želim im sve najbolje u karijerama, a videćemo se uskoro. Bilo je dosta tenzije zbog važnosti meča, nisu ušli dovoljno mirno protiv ekipe koja sjajno šutira za tri poena. Izuzetno sam srećan i ponosan što treniram ovu grupu momaka, proživljavam neke nestvarno pozitivne emocije. Pokazali su da imaju i znanje i srce, čestitam i njihovim trenerima. Hvala i publici koja je došla da nas podrži u velikom broju, idemo dalje uzdignute glave, rekao je Đorđević, a prenele Večernje novosti.

Jedan detalj jasno pokazuje sa kakvom željom igraju srpski košarkaši.

Paunić je igrao sa povredom, a imao je i nesrećan slučaj, o čemu ne mogu ja da pričam. Mačvan i Raduljica su pokazali lidersko lice, što je ovim momcima bilo potrebno. Dobili smo zdravu grupu, koja je nastavila tradiciju da se za reprezentaciju igru sa ogromnom željom, dodao je selektor Srbije.

Đorđević je apelovao na sve košarkaške činioce da pronađu formulu za izlazak iz ove situacije.

Birčevića je klub jedva pustio za prvu utakmicu, a igra FIBA Ligu šampiona. Ovo je istorijski momenat, kada predsednici svih federacija moraju da zaštite interes svojih reprezentacija i svojih klubova, zaključio je Đorđević.

Komentari