Mačvan: Sale me nije štedeo, ali umor je stanje uma [VIDEO]

Milan Mačvan na utakmici Srbija - Gruzija 105:87

Kapiten reprezentacije Srbije, Milan Mačvan, nije bio u potpunosti zadovoljan igrom protiv Gruzije, naročito u odbrani, a iskoristio je priliku i da se zahvali navijačima za podršku na početku kvalifikacija.

Teška utakmica, oni su odigrali očekivano dobro napadački, a mi nismo dobro branili liniju za tri poena. Trebalo je malo agresivnije izlaziti na taj šut, posle kad su ušli u ritam bilo je nemoguće sve to iskontrolisati. Kasnije smo uspeli da ubacimo loptu pod koš, uspeli malo da ih kanališemo i da ostvarimo pobedu. Želeo bih da zahvalim publici što je došla u velikom broju, mnogo nam znači jer smo se okupili samo par dana pred početak kvalifikacija, i ovim momcima će biti podstrek za budućnost, rekao je Mačvan.

S obzirom na sve okolnosti koje su pratile početak kvalifikacija Srbija se predstavila u dobrom izdanju.

Mislim da smo se prikazali u dobrom svetlu, sigurno da je večeras moglo da bude bolje, pogotovo u odbrani, jer smo male faulove mogli da koristimo malo bolje, ali ne treba očekivati previše s obzirom na veliki broj mladih igrača i činjenicu da smo zajedno tek nekoliko dana. Svako novo okupljanje će biti sve lakše, jer će igrači upoznati Saletovu filozofiju još više, a i normalno je da napredujemo iz akcije u akciju, dodao je košarkaš Bajerna.

Prokomentarisao je i novi sistem kvalifikacija.

Čudno je sve ovo, okupljamo se u sred sezone, ne mogu da se odazovu svi igrači, nikada ranije nismo igrali protiv reprezentacija kao što su Austrija, Holandija. Sigurno je da će oni protiv nas biti maksimalno motivisani i da mi moramo da uđemo sa 100 odsto u svaku utakmicu, jer sebi možemo da napravimo problem, pogotovo na gostovanjima. Svaki od ovih igrača je zaslužio poziv u A reprezentaciju, počev od Đokovića koji je odigrao sjajno Univerzijadu, preko Pena, Radanova, Marinkovića, svi su oni zalog za budućnost. Kada bude došlo vreme da preuzmu liderske uloge biće spremn i jer će imati to iskustvo igranja za reprezentaciju, naglasio je Mačvan.

Selektor Đorđević ga nije štedeo s obzirom da će mu trebati za napore koji Bajern očekuju u narednom periodu.

Bolje što me nije štedeo, jer ja volim da igram, a i nisam umoran. Mislim da je umor stanje uma, moj um je za sada svež, videćemo koliko će izdržati. Koliko sutra se vraćamo u Minhen, spreman sam za sve napore koji slede, a to su četiri utakmice u Minhenu za osam dana, zaključio je kapiten “orlova”.

Komentari