Hrvati naslućuju: Zvezdu i Partizan će skupo stajati veličanje Mladića

Transparent Delija u Borisovu

Zagrebačke ”Sportske novosti” u svom tekstu objavljenom u utorak, naslućuju ishod postupka koji je UEFA pokrenula protiv naših klubova Partizana i Crvene zvezde, posle utakmica Lige Evrope i istaknutih transparenata sa podrškom Ratku Mladiću.

Po hrvatskom listu, Crvena zvezda će zbog transparenta istaknutog u Borisovu na utakmici sa Bateom, ”Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi”, odlučujuću utakmicu protiv Kelna igrati pred praznim tribinama, iako su sve karte za taj meč već prodate.

Sa sličnom kaznom suočiće se i Partizan, jer je na utakmici protiv Jang Bojsa na jugu razvijen transparent ”Nek’ je tvojoj majci hvala” što, po njima, ponovo aludira na Ratka Mladića, mada njegovo ime nije pominjano. I crno beli bi posle kazne UEFA trebalo da igraju bez svedoka na svom stadionu, ali tek u narednoj eliminacionoj fazi, pošto je Partizan već obezbedio evropsko proleće.

Pored srpskih klubova, ”Sportske novosti” pišu da će se sa kaznom suočiti i ruski Zenit, jer je na njegovoj utakmici na ogradi okačen natpis ”Ratko Mladić, srpski heroj”, pa i njima preti zatvaranje tribina na utakmici Lige Evrope na proleće.

Nadamo se da su ovo samo ”puste želje” komšija, u stilu one narodne o crkavanju krave, pošto nijedan hrvatski klub neće videti proleće u Evropi.

Komentari