Stolica: Evropski Partizan je favorit

Miloš Pavlović i Ilija Stolica

Trener Voždovca Ilija Stolica je pred meč sa Partizanom sa puno uvažavanja govorio o crno-belima, ali je podsetio da su njegovi igrači već pobeđivali i Partizan i Zvezdu.

Stolica se u uvodnoj reči osvrnuo na uspeh Partizana na evropskoj sceni:

– Pre svega želim da čestitam Partizanu na fenomenalnom uspehu, jer to je uspeh ne samo za njih, već i za sve nas koji igramo Super ligu. Verujem i da će Crvena zvezda uspeti da se plasira. To je pokazatelj da ono što se igra kod nas ima vrednost i može da se izmeri na evropskom tržištu. Čestitamo im od srca, rekao je Stolica.

Trener „zmajeva“ je ulogu favorita prepustio crno-belima.

– Dočekujemo Partizan, šampiona države, ali i evropski Partizan. Uloga favorita jeste na njihovoj strani. Mi ćemo znati kako da ih dočekamo, dočekaćemo ih na pravi način. Na terenu ćemo pružiti ono što se od nas očekuje i mislim da imamo prepoznatljivu igru. Jednom smo uspeli da uradimo neke stvari i protiv Crvene zvezde i protiv Partizana, tako da verujem da ćemo znati i umeti da ponovimo na pravi način. Pozivam i naše navijače i sve ljubitelje fudbala da dođu u što većem broju na sutrašnju utakmicu i time uveličaju sigurno kvalitetan susret ove dve ekipe – istakao je Ilija Stolica.

Na pitanje novinara vezano za ritam gostujuće ekipe, šef stručnog štaba Voždovca je dao komentar:

– Oni su u tom ritmu već duže vreme, i na to su navikli. Imaju širok izbor igrača i mogućnost rotacije koja je neminovnost. Tako i mi svaku utakmicu rotiramo po 3-4 igrača. Partizan na svakom mestu ima podjednako dva dobra igrača i sigurno će znati da to osveži i zarotira za sutrašnji meč, te izađe sa najjačim mogućim sastavom. Sutra očekujem, bez obzira na njihov rezultat protiv Spartaka, svež i veoma motivisan Partizan, zaključio je Stolica.

– Očekuje nas jedna veoma interesantna utakmica sa šampionom Srbije. Neophodno je da budemo maksimalno koncentrisani, zato što nam motivacija sigurno neće nedostajati, jer motivacija sa našim najvećim klubovima ne sme da manjka. Takođe se nadam da će biti i dobra poseta i da ćemo imati podršku navijača sa kojima zajedno uspeti da ostvarimo cilj – izjavio je kapiten Miloš Pavlović i nadovezao se: – Partizan ima dosta pojedinaca od kojih preti opasnost. Međutim, na nama je da delujemo kao tim, jer jedino tako možemo da zaustavimo sve njihove napade, ali i iskoristimo mane koje imaju – zaključio je Pavlović.

Utakmica između Voždovca i Partizana se igra u sredu od 16 časova.

Komentari
Advertisements