Alimpijević: Zašto nam se nameće breme plasmana u Top 8?

Dušan Alimpijević

Crvena zvezda će u petak svoj evroligaški duel ponovo odigrati u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a trener Dušan Alimpijević želi nastavak dobrog ritma posle pobede u Madridu.

Dočekujemo Efes u dobrom naletu. Trudimo se da naša igra dobija prave konture već u ovoj fazi takmičenja i posle Reala i Igokee nastavimo mini ciklus. Atmosfera je uvek bolja kada se pobeđuje. Bilo je teško vratiti se posle te pobede u Madridu koja nije obična, ali smo uspeli to iskoristimo da podelimo minutažu protiv Igokee, da probamo neke stvari sa drugim igračima i nastavimo da se spremimo za ovo što nas čeka. Posle utakmica sa Realom i Igokeom želimo da u dobrom ritmu nastavimo mini ciklus koji se završava s Efesom i Cibonom, rekao je Alimpijević, a preneo klupski sajt.

On je dodao da se ovoj generaciji crveno-belih stvara nepotreban pritisak.

Veoma sportski smo motivisani, želimo i te kako. Ali, stvara se nekakav teret ovoj novoj generaciji, nešto što ni prethodna na kraju svog ciklusa nije igrala. Zvezda prošle godine nije igrala među osam, ne vidim zašto se to breme nameće ovoj generaciji. Drago mi je jer se vidi napredak kod igrača, ne samo u košarkaškom smislu, već i u sazrevanju, komunikaciji, hrabrosti, pa i u košarci. Oni su sada bolji nego na početku, i Zvezda će igrati sve bolje kako naši igrači budu napredovali i uhvatili kontinuitet dobrih igara, dodao je Alimpijević.

Kapiten Branko Lazić posebno je apostrofirao sjajne igre Vladimira Štimca ove sezone.

Štimac je fantastičan, takav je bio i prošle i pretprošle sezone, i mnogo mi je drago zbog njega. Što se Efesa tiče, ove sezone možda nisu startovali kako se očekivalo i u skladu s rejtingom kluba. Ali, u poslednje vreme su i oni podigli formu. Tražiće i oni svoju šansu u petak. Pokazali smo da možemo da dobijemo velike timove i na njihovom parketu. Utakmicu s Realom i ovu poslednju s Igokeom, treba da iskoristimo kao putokaze i da iskoristimo samu činjenicu da se vraćamo u Pionir. Da to bude naša najveća prednost. Moramo sve te neke sitne detalje da iskoristimo u službi pobede, rekao je Lazić.

Utakmica Crvena zvezda – Anadolu Efes biće odigrana u petak od 19 časova.

Komentari