Rekli su o Vujoševiću: Da je u Americi o njemu bi snimali filmove i pisali knjige

duško vujošević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Rusiju na početku kvalifikacija za Mundobasket, a zatim je poražena od Francuske.

Jedan od pomoćnika selektora Duška Vujoševića, Muris Memić, rekao je da je saradnja sa trofejnim stručnjakom ostvarenje sna.

Dule Vujošević je poznat u svetu, region je davno “pokorio”. Pre par meseci su me zvali neki skauti vezano za neke informacije o našim igračima. Jedan od njih Sem Presti generalni menadžer Oklahome. Kaže ovako, da je trener Vujošević bio u Americi, danas bi o njemu i njegovom uspehu bili filmovi i knjige i bili bi bestseleri. Poseban čovek, iskren, uvek spreman da pomogne. Generalno stručni štab u reprezentaciji je vrhunski. Dobri ljudi, svi se družimo, baš uživamo, izjavio je Memić za sportsport.ba.

Prema njegovim rečima Savez je napravio pun pogodak angažovanjem bivšeg trenera Partizana.

U to nema sumnje. Znate, ja kada pričam o treneru Vujoševiću, nije mi lako. Mi se stalno šalimo, uvek su neke smicalice. Taj čovek je legenda! Ja zamucam kada me nešto pita vezano za košarku. Desilo se u Francuskoj da nisam mogao da odredim stranu terena na tabli. Ipak je to čovek koji sve zna o ovom sportu. Vrhunska odluka Bukve i Kovačevića. Pre toga Mulaomerović je bio dobra odluka saveza. Dule Vujosević je jedan od najboljih trenera u Evropi. Poznat po radu i uspehu sa mladim igračima. Idealan za ovaj tim koji mi imamo. To se pokazalo letos, dodao je Vujoševićev pomoćnik.

Ako nastave sa ovakvim igrama “zmajevi” bi mogli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Kini.

Pa sada baš ne znam za Mundobasket, ali da imamo dobar tim to se slažem. Mlad tim, jedan od mlađih u Evropi. Uz ogromnu pomoć iskusnijih igrača Gordića, Kikanovića, Miloševića, Stipanovića, koji su dali tu dodatnu energiju, snagu i iskustvo koja treba ovim mladim igračima. Posebno Gordić koji je odličan primer ovim mlađim igračima, lider na terenu, sjajan momak, zaključio je Memić.

Komentari