Vojvodina spremila zamenu za Rockova

Marko Ilić i Darko Jevtić

Fudbalski klub Vojvodina danas je dodatno ojačao svoj igrački kadar potpisivanjem trogodišnjeg profesionalnog ugovora sa golmanom Markom Ilićem. On je od svoje 12. godine član FK Vojvodina, a u međuvremenu je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije i postao deo prvog tima crveno-belih, pa je, na obostrano zadovoljstvo, potpisao profesionalni ugovor sa trajanjem do januara 2020. godine.

Generalni direktor FK Vojvodina Darko Jevtić smatra da je potpisivanje ugovora sa Markom Ilićem pravi potez od strane kluba.

– Posle Ranka Veselinovića, velika mi je čast da potpišemo ugovor sa još jednim biserom iz naše omladinske škole. Marko Ilić je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije i golman je koji će sigurno biti budućnost FK Vojvodina. Mislim da smo uradili dobar posao, jer ukoliko se realizuje transfer Rockova, razmišljamo o tome da Marku pružimo šansu da bude prvi golman našeg tima. Mislim da je to svojim ljudskim i igračkim kvalitetima zaslužio, te da ćemo u narednom periodu u njemu imati pravi oslonac. Želja kluba je bila da ugovor traje godinu dana duže, ali to nije odgovaralo Marku i njegovoj porodici, pa smo napravili kompromis i na taj način pokazali koliko Vojvodina veruje u njega kao golmana –
kaže Jevtić.

On je zadovoljan i zbog toga što će sav prihod u slučaju eventualnog transfera Ilića u neki drugi klub pripasti isključivo fudbalskom klubu Vojvodina.

– U ovom ugovoru ne postoje nikakve provizije niti menadžerski procenti, već je u stopostotnom vlasništvu FK Vojvodina, što je praksa koju smo započeli sa Veselinovićem. Mislim da momci koji su odrasli u našim redovima i stasali u FC “Vujadin Boškov” imaju poseban odnos prema klubu i poseban odnos prema dresu koji nose, te se nadam da ćemo u budućnosti imati što više takvih slučajeva. Marku čestitam na odluci da potpiše za Vojvodinu, da nam ukaže poverenje i da profesionalnu karijeru započne u svom klubu. Nadam se da ćemo zajedno biti na putu uspeha – naglašava Jevtić.

Generalni direkor FK Vojvodina kaže da će uskoro biti poznato da li će trenutno prvi golman “stare dame” Emil Rockov ostati u klubu i u nastavku sezone.

– Po mom mišljenju, Emil Rockov je jedan od najboljih igrača Vojvodine u proteklom periodu i zaista na svakoj utakmici pokazuje da je snaga naše odbrane. Mnogo je dao Vojvodini i ukoliko se nešto ne dogodi u međuvremenu, biće prvi sa kojim će klub produžiti ugovor, što će uslediti možda već do Nove godine. Međutim, za njega postoji interesovanje, jer je jedan od dva-tri najbolja golmana u ligi, a svojim ponašanjem i angažovanjem je apsolutno zaslužio da ostvari jedan kvalitetan transfer i tako u narednom periodu polako počne da rešava svoju egzistenciju –
ističe Jevtić.

Srećan zbog potpisivanja profesionalnog ugovora sa svojim matičnim klubom svakako je i sam Marko Ilić, koji veruje da će u budućnosti pokazati sav svoj potencijal i talenat.

– Zahvalan sam fudbalskom klubu Vojvodina na ukazanom poverenju. Na meni je sada da radim što jače, a svaki novi trening i utakmica za mene su novo dokazivanje. Siguran sam da ću opravdati poverenje koje mi je Vojvodina ukazala –
rekao je Ilić.

Marko Ilić je rođen 3. februara 1998. godine u Novom Sadu, a član omladinske škole “Ilija Pantelić” je bio od 2010. godine. U međuvremenu, deo karijere proveo je na pozajmicama u Cementu iz Beočina i Proleteru iz Novog Sada, a u prvom timu crveno-belih zadužio je dres sa brojem 32.

Komentari