Milojević: Neće nam biti lako protiv Borca, bez Radonjića u naredna dva meča

Vladan Milojević

Nakon uspeha u Ligi Evrope Crvena zvezda se okreće obavezama u domaćem šampionatu.

Crveno-beli u nedelju od 16.30 časova dočekuju čačanski Borac i žele da trijumfom naprave dobru uvertiru pred 156. večiti derbi.

Strateg Zvezde Vladan Milojević istakao je da njegove izabranike očekuje duel sa disciplinovanom ekipom, koja igra daleko bolje nego na početku sezone. Nemanja Radonjić neće biti spreman da zaigra do kraja polusezone.

Igramo protiv ekipe sa kojom smo se najviše puta sastali od početka sezone s obzirom na to da smo protiv Borca igrali i meč u Kupu Srbije. I tada sam rekao da je Borac ekipa koja se konsolidovala, iako imaju neke male probleme od početka sezone. Stvarno moram da pohvalim način na koji moj kolega Spasić vodi svoju ekipu, kao i njegov pomoćnik, iskusni stručnjak Đolović, koji su napravili dobru takmičarsku ekipu. Borac je disciplinovana ekipa, koja zna šta hoće na terenu i ima dobre pojedince. To se pokazalo i na prethodnoj utakmici koju su igrali sa Napretkom, gde su se dva puta vraćali iz minusa i na kraju osvojili bod. Neće nam biti lako, kao što nam nijedna utakimica do sada nije bila laka. Ponovo ćemo tek nakon treninga videti na koje sve igrače možemo da računamo i kakav je zdravstveni bilten. Jedino je sigurno da Radonjić ima problem sa povredom i da sigurno neće moći da odigra naredne dve utakmice do kraja polusezone, rekao je Milojević, a preneo klupski sajt.

Tvorac renesanse FK Crvena zvezda je naglasio da umor ne važi u jakim evropskim ekipama i da igrači moraju da ga prevaziđu jer obaveze pristižu jedna za drugom.

Ima naravno zamora, ali pokušavamo da ga na različite načine držimo pod kontrolom. To je sve stvar navike, ako igrate u jakom evropskom klubu, onda pored fizičke pripreme imate i mentalne treninge da to prihvate to kao normalno. Kod nas je to nova situacija, a ja bih voleo da moji igrači nikada ne traže alibi u vidu umora. Ako krenemo da radimo sa nečim negativnim u startu, misli te vuku ka tome i tvoje telo ne može da isprati sve napore. Umor je prisutan, toga smo svi svesni, ali smatram da su ljudske mogućnosti mnogo veće nego što mi mislimo. Sportista mora da bude spreman na sve jer onda dolaze dobri rezultati i igrate na mnogo većem nivou i beleže se mnogo bolji rezultati. Onaj ko to ne može a izdrži nije za ovakve napore. Ima mnogo segmenata koji razlikuju igrače, ali pobednički mentalitet, odgovornost i profesionalizam su ono što izdvaja vrhunske fudbalere. Zadovoljavanje malim stvarima te primorava da ostaneš tu gde jesi i da ne napreduješ, to je objašnjenje kako mnogi talentovani igrači nisu uspeli. Ja imam igrače koji se ne zadovoljavaju malim stvarima i jako sam srećan zbog toga.

Milojević je naglasio da je Super liga Srbije potcenjena u javnosti, ali da veruje da će se stvari popraviti u narednom periodu.
Naša liga jeste potcenjena, ali ja ne mogu da znam zašto je to tako. Svi mi koji radimo u domaćem prvenstvu moramo da ga čuvamo i pazimo, to je nešto najbolje što imamo. Dosta se stavlja u negativan kontekst, ali verujem da je realnost potpuno drugačija od toga. Jako je teško ispraviti tu sliku, ali svi mi treba da se potrudimo. I igrači, stručni štabovi, ljudi koji vode klubovi i mediji treba drugačije da se odnose prema domaćem fudbalu. Mnogo stvari je nejasno i čini mi se da nam je u krvi da uvek hoćemo da nađemo neki alibi. Ne volim alibije, kod mene je sve jasno, ako je nešto loše to je loše, ako je dobro to se zadržava. Smatram da u životu treba zadržati ono što je dobro, negovati ga i truditi se da bude još bolje, a ono što ne valja treba ispravljati. Videćete da u našoj ligi ima mnogo izuzetno talentovanih igrača, ima mnogo dobrih utakmica i ne znam zašto se i ono što je dobro nekad predstavlja kao da je loše. Mi smo takvi da nam je uvek nešto sa strane i tuđe mnogo bolje. Mislim da se to teško može promeniti, ali ja sam neko ko veruje u ovu ligu, verujem u ove momke, imamo plejadu izuzetno dobrih igrača. Kako to da oni ovde ne vrede, kada odu u inostranstvo onda su fantastični, a kada se vrate opet su loši. Mi treba da uradimo sve što je do nas da negujemo našu ligu jer imamo kvalitet i nadam se da će biti bolje. Želim da verujem u to, samo treba biti strpljiv, dodao je Milojević.

Crvena zvezda je lider na tabeli Super lige Srbije sa 53 boda, šest više od drugoplasiranog Partizana.

Komentari