Iliev: Ne želimo da ispustimo šansu koja se ukazuje

Ivica Iliev

Partizan je saznao ko će mu biti protivnik u šesnaestini finala Lige Evrope.

Crno-beli će odmeriti snage sa Viktorijom Plzenj. Prvi meč je na programu u Beogradu 15. februara, a revanš sedam dana kasnije u Češkoj.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev bio je zadovoljan ishodom žreba u Nionu, ali i je istakao da ekipu očekuje težak zadatak.

Ozbiljan tim, težak protivnik, češki šampion. Oni su dominantni u Češkoj, najmoćniji u poslednjih 10 godina, igraju stalno Ligu šampiona. Svi znamo da je teško igrati protiv tih klubova. Moramo da imamo veliko poštovanje prema Viktoriji, prema češkom fudbalu. Očekuje nas težak dvomeč, ali bolje je izvući nekog ko ti daje na papiru veće šanse za prolaz, nego da smo izvukli, recimo, Arsenal ili Atletiko, rekao je Iliev za TV Arena sport.

Iliev je naglasio da od Partizana želi da stvori veliki klub u evropskiom okvirima.

Posle osvojene ‘duple krune’, mi smo sve karte bacili na Evropu. Kad pogledate veliku i bogatu istoriju Partizana, vidite da smo mi, ipak, tek šest puta prezimili u Evropi. Ja imam velike ambicije da se Partizan popne na visoke evropske grane. Naravno da želimo da osvajamo domaća prvenstva, ali da bismo bili priznati u Evropi i svetu, mnogo je bitno da se pokažete u evropskim okvirima. Naše ambicije su okrenute Evropi, jer ne želimo da ispustimo šansu koja se ukazuje.

Sportski direktor crno-belih dodao je da slabiji rezultati u poslednje vreme na domaćoj sceni ne mogu da umanje istorijski uspeh kluba iz Humske u 2017. godini.

U Evropi nema nekih stvari kojih ima ovde, tamo se igra ozbiljan fudbal, a i mi igramo ozbiljan fudbal. I nadam se da ćemo u novoj kalendarskoj godini napraviti najveći uspeh posle 1966. godine. Imamo neku minus fazu u domaćem prvenstvu, ali bih voleo da to ne utiče na sliku koju smo napravili generalno u ovoj kalendarskoj godini, a bilo je mnogo toga lepog. Pokvarili smo utisak u poslednja dva prvenstvena kola. Imali smo pakleni avgust mesec, jer smo igrali odlučujuće utakmice u Evropi, a i žreb nam je u domaćem prvenstvu namestio jake mečeve. Sad nam se taj avgust prebacio na kraj novembra i decembra. Ali, kako god da se završi ova kalendarska godina ne može i ne sme da se ospori i da se svi veliki uspesi tek tako zaborave, dodao je Ivica Iliev.

Komentari
Advertisements