Zvezda svečano završila 2017, Terzić: Prepolovili smo dug, ovo je putokaz

Vladan Milojević, Mitar Mrkela, Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je 2017. godinu, u kojoj su crveno-beli prvi put posle 25 godina izborili proleće u Evropi.

Na svečanosti u hotelu Hajat okupili su se rukovodstvo kluba, prvotimci, stručni štab, legende predvođene Draganom Džajićem, Vladimirom Petrovićem i Dušanom Savićem, kao i prijatelji kluba, sponzori i navijači.

– Ovi fantastični rezultati su putokaz. Ovo nas neće uspavati, nego će nam biti podstrek da budemo još bolji, rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić i podsetio na četiri cilja kluba koji su postavljeni na Skupštini.

1. Sportski rezultat – to je ono što najviše zanima navijače, a on je fantastičan. Proleće u Evropi i jesenja šampionska titula.

2. Da se klub finansijski stabilizuje, pre tri godine imali smo 53 miliona evra duga, bez licence za Evropu i blokiran račune. Danas imamo jasne bilanse, dug je prepolovljen i nastavljamo i naredne godine istim putem.

3. Omladinska škola koja mora da bude kamen temeljac razvoja. Šampioni smo u omladinskoj, juniorskoj i kadetskoj selekciji, plus imamo mnogo reprezentativaca. Ulagaćemo i dalje, posebno u infrastrukturu.

4. Infrastruktura: Uradili smo tri kompletna terena za omladinsku školu, plus reflektori, dva nova terena, na glavnom stadionu i na pomoćnom ispod severne tribine. Sada ide velika rekonstrukcija zapadne tribine, nadam se da ćemo krenuti sa radovima već u martu.

Jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate crveno-belih Nenad Krstičić izjavio je Tanjugu da je najvažnije što se Zvezda ponovo vratila tamo gde pripada.

– Zvezda je opet tamo gde joj je i mesto. I lično sam zadovoljan jer sam odigrao mnogo utakmica i ponovo dobio poziv u reprezentaciju. Sada ćemo da se odmorimo, a na proleće cilj je dupla kruna i što dalje u Ligi Evrope, rekao je Krstičić uz konstataciju da svaki fudbaler, pa i on, sanja da igra za svoju zemlju na Mundijalu.

Na svečanosti je za Zvezdinog igrača godine proglašen Ričmond Boaći, za najlepšii gol izabran je pogodak Gelora Kange protiv Krasnodara, a specijalno priznanje dobio je kapiten Mičel Donald za 100 utakmica u crveno-belom dresu,

Najomiljeniji saigrač u mlađim kategorijama Marko Lazetić (mlađi pioniri), Mateja Bačanin (pioniri), Ilija Babić (mlađi kadeti), Strahinja Eraković (kadeti), Dejan Joveljić (omladinac).

Komentari