Na ravne časti: Treneru Zvezde i fudbaleru Partizana Zlatne lopte FS Srbije

vladan milojevic protiv kelna

Poznati su dobitnici Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije za 2017. godinu.

Iako još uvek nije stigla potvrda iz Saveza Sportski žurnal je preneo da će laureati za 2017. godinu biti trener Crvene zvezde Vladan Milojević i golman Partizana Vladimir Stojković.

Milojević je Zvezdu doveo do evropskog proleća posle 25 godina i to na način koji nije viđen nikada ranije – od prvog kola kvalifikacija za ovo takmičenje. Pored toga Crvena zvezda ima 9 bodova više od Partizana na zimskoj pauzi pa je jasno da je Milojević obeležio fudbalsku jesen u Srbiji kada je u pitanju struka.

Sa druge strane Stojković je napravio pravi potez povratkom u Partizan i već od prvog minuta svog novog mandata u Humskoj pokazao je da će biti najveće pojačanje crno-belih. Uveo je Partizan u Ligu Evrope, potom i u nokaut fazu ovog takmičenja, a veliku korist imala je i reprezentacija Srbije koja je na krilima njegovih odbrana izborila plasman na Mundijal u Rusiju.

Novoformirani Stručni odbor FS Srbije predložiće, a Izvršni odbor definitivno imenovati laureate. Svečana dodela priznanja biće održana 25. decembra.

Komentari