Formula 1 brža od naredne sezone!

Formula 1

Bolidi Formule 1, biće brži za dve sekunde po krugu, u odnosu na prethodnu sezonu, objavila je kompanija Pireli nakon najnovijih testova.

Čelnici Formule 1 čine sve kako bi u narednoj sezoni gledali još brže i uzbudljivije trke. Žele brže automobile koji će biti spektakularniji i teži za vožnju, a u odnosu na 2015. godinu, vreme se na trkama po krugu smanjilo za 5 sekundi.

Ove sezone, tempo je bio brži na svim stazama. Najbolji rezultat ostvaren je na stazi u Sepangu u trci za Veliku nagradu Malezije, gde je Luis Hamilon, koji je osvojio pol poziciju u kvalifikacijama, imao za 9 sekundi bolje vreme nego li osvajač iste pre dve godine.

– Početkom naredne sezone, bolidi bi trebalo da budu brži za jednu sekundu po krugu, a tokom godine normalna stopa razvoja brzine razvijala bi se i do 1.5 sekunde po krugu. Dakle, do kraja naredne sezone, oni bi trebali dostići poboljšanje brzine za dve sekunde po krugu. Uzeli smo u obzir da postoji i dodatna težina ‘Halo oklopa’ koji se uvodi, kao i aerodinamičnost koja se njime gubi, rekao je trkački menadžer Pirelija, Mario Isola.

Komentari