Bozoljac: U principu sam završio karijeru

ilija bozoljac

Ilija Bozoljac več neko vreme radi kao teniski trener.

Nekadašnji reprezentativac Srbije prvobitno je bio u stručnom štabu Jelene Janković, a sada je njegov pulen talentovani teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur.

Bozoljac je u razgovoruza Sportski žurnal istakao da je završio profesionalnu karijeru, ali ne isključuje mogućnost da odigra još neki turnir.

U principu jesam završio karijeru. Postoje te povrede koje su se stalno vraćale, ali ostao sam u belom sportu. Razmišljam samo pozitivno, sada se bavim treneskim poslom, ali sam ostavio mogućnost da nekad zaigram na još nekom turniru. Posle povrede noge u 2016. i operacije sam doneo odluku. To je bila crvena lampica. Tada sam odlučio da stanem i razmislim. Pitanje koje me je mučilo bilo je: „Šta ako posle ovoga nikada više ne zaigram? Šta ako zaigram, ali ne bude to bilo to?” Sada mislim da mi je plus što sam prešao u trenere, jer sam aktivan, mogu da budem sparing igraču, rekao je Bozoljac za Sportski žurnal.

Popularni Ika se proslavio u Dejvis Kup duelu protiv SAD, kada je u paru sa nenadom Zimonjićem savladao čuvenu braću Brajan posle pet setova. Bozoljac je naglasio da mu prija rad sa Damirom Džumhurom.

Iako se nalazimo na samom početku saradnje, mogu da kažem da je milina raditi sa Damirom. Dopada mi se kako razmišlja, izuzetno je teniski inteligentan, dodao je Ilija Bozoljac.

Komentari