FSS izabrao bazu za Svetsko prvenstvo: Orlovi na Baltiku [FOTO]

Hotel u kome će biti smešteni orlovi

Fudbalski savez Srbije izabrao je bazu u kojoj će naš nacionalni tim da boravi tokom Svetskog prvenstva u Rusiji.

Čelnici FSS su odlučili da tokom Mundijala “orlovi” borave u Svetlogorsku, mestu u blizini Kalinjigrada.

Svetlogorsk se nalazi na 30 minuta od aerodroma „Hrabrovo“ u Kalinjingradu, kao i na oko 25 minuta od centra Kalinjingrada, odnosno stadiona „ Kalinjingrad Arena“ gde će Srbija (22. juna) da igra drugi meč u okviru Grupe E protiv Švajcarske. Prvi susret na SP u Rusiji Orlovi igraju 17. juna u Samari protiv Kostarike, a poslednji duel u grupi je na programu 27.juna u Moskvi, gde nas očekuje susret sa Brazilom.

Svetlogorsk

– Mesto je mirno, veoma lepo, omogućava nam prijatan boravak za pripremu – ističe Goran Bunjevčević, sportski direktor. – Uvereni smo da će igraći imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima boravka u Rusiji.

Svetlogorsk je grad prepun zelenila, miran, poznat kao dragulj baltičkog mora i veoma atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste. Radi se o mestu različitih običaja, arhitekture, kulture evropske i ruske koje zajedno žive u harmoniji. Grad je većim delom smešten u borovoj šumi, silazi na baltičko more.

Hotel „Falke rezort“ u kome će biti smeštena reprezentacija Srbije lociran je na uzvišenju, na 400 metara od obale mora, a okružen je lepom prirodom, parkom i borovom šumom. Glavna hotelska zgrada je dizajnirana u stilu zamka iz Pruske ere.

Trening kamp u Svetlogorsku

– Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati, nalazi se u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je Savez omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na najvećem planetarnom takmičenju – rekao je sportski direktor, Goran Bunjevčević.

Svetlogorsk odnosno Kalinjingrad je od Samare udaljen oko 2.000 kilometara, a od Moskve oko 1.100 kilometara. Čarter let za Samaru traje dva i po sata, a čarter let do Moskve sat i četrdeset pet minuta.

Stadion u Kaljiningradu

Komentari