Mohamed Fara pobedio Entonija Džošuu i Luisa Hamlitona

Mo Fara
LONDON, ENGLAND - AUGUST 11: Gold medalist Mohamed Farah of Great Britain poses on the podium during the medal ceremony for the Men's 5000m on Day 15 of the London 2012 Olympic Games at Olympic Stadium on August 11, 2012 in London, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Svetski šampion na 10.000 metara, Mohamed Fara, novi je osvajač nagrade za sportsku ličnost godine, koje je veliko priznanje u Britaniji.

Tridesetčetvorogodišnji Britanac, koji je rođen u Somaliji, dobio je prestižnu nagradu, a iza sebe je u ovoj ‘trci’ ostavio Džonatana Reu, motociklistu, Džonija Pikoka, paraolimpijca, kao i velika imena poput boksera, Entonija Džošue i svetskog šampiona u Formuli 1, Luisa Hamlitona.

Popularni Mo, nije mogao da prisustvuje dodeli nagrade, jer je želeo da bude sa svojim dvogodišnjim sinom koji je bolestan, pa je preko velikog ekrana komunicirao sa voditeljima i publikom koja se nalazila u Eho areni u Liverpulu.

Fara, koji je osvojio 10 svetskih titula, nakon što je saznao da je baš on dobio ovu prestižnu nagradu, nije krio oduševljenje.

– Ovo je neverovatno. Nikada nisam mislio da ću da osvojim ovu nagradu. Ne prestajem da zurim u trofej otkako je došao u moje ruke, rekao je Fara.

Komentari