Čanak: Trojica igrača van stroja na duži vremenski period

Nenad Čanak

Partizan je doživeo još jedan poraz u Evrokupu, ali je i pored velikih kadrovskih problema bio veoma blizu pobede.

Patrik Miler je promašio polaganje nekoliko sekundi pre kraja, a na drugoj strani Limož je poentirao za konačnih 101:98. Trener Nenad Čanak rekao je da su igrači ponovili neke greške iz prethodne utakmice, ali da za Partizan slede mnogo bitnije stvari.

Teška utakmica za nas u smislu velike potrošnje energije. Na kraju može da se kaže ni za šta. Ipak, utakmica će poslužiti za neki trening pred, za nas, mnogo važniju utakmicu protiv Mornara. Ponovile su se stvari kao protiv MZT-a, prvo poluvreme je bilo zadovoljavajuće, ispunjavali su se odbrambeni zahtevi. U drugom je bilo mnogo grešaka, mnogo iskakanja iz sistema, uzrokovanih skraćenom rotacijom i trenutnim fizičkim stanjem ekipe. Limož je pogodio bitne i teške šuteve u drugom poluvremenu, a nisu promašili nijedno bacanje. Na kraju, odlučila je jedna lopta. Miler obično pogađa iz tih pozicija, ali sad je eto promašio. Idemo dalje, spremamo se za mnogo bitniju utakmicu protiv Mornara, rekao je Čanak na konferenciji za medije.

Kadrovska situacija neće biti mnogo bolja za meč sa Mornarom.

Novica je možda bio u stanju da igra ovu utakmicu, ali nam je mnogo bitnija u subotu. Novicu očekijem u ekipi. Vanja je na zagrevanju osetio bol i procenili smo da je bolje da pauzira. Moja ideja je bila da proba da odigra pet-šest minuta, da uđe u ritam s loptom, da bi protiv Mornara bio na mnogo većem nivou, ali na kraju smo odlučili da je preveliki rizik. Ta dva igrača očekujem u kombinaciji za tim. Čakarević, Gavrilović i Tomić su u autu za duže vreme, dodao je trener Partizana.

Komentari