U Humskoj se već pomirili sa novom žestokom kaznom UEFA

Detalj sa utakmice Partizan - Videoton

UEFA će 5. januara saopštiti odluku o kaznama Partizanu i Crvenoj zvezdi zbog događaja na utakmicama Lige Evrope protiv Jang Bojsa, odnosno BATE Borisova, a u Humskoj nisu optimisti pred izricanje kazni.

Iako je direktor Miloš Vazura nekoliko puta izjavio da očekuje simboličnu novčanu kaznu, potpredsednik kluba Vladimir Vuletić očekuje mnogo lošije vesti iz Niona.

– Konstantno smo pod lupom UEFA, zbog podebele fascikle navijačkih prekršaja iz poslednjih 12 godina, koja mi je data na uvid prilikom pojavljivanja pred Komisijom za žalbe. Naše takmičenje je deo sistema UEFA i kao takvo bi trebalo da funkcioniše po njenim opštim pravilima. U tom smislu nisam naročiti optimista kada je u pitanju odluka koju očekujemo 5. januara, na kraju postupka pokrenutog zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica na tribinama i neakreditovanih novinara na terenu protiv Jang Bojsa, rekao je Vuletić za “Danas”.

U prilog crno-belima ne idu ni incidenti na 156. večitom derbija, koje je video ceo svet.

– Pretpostavljam da će prilikom izricanja kaznenih mera uzeti u obzir i ono što se desilo na večitom derbiju i verovatno aktivirati raniju kaznu o suspenziji. Dakle, moglo bi da se desi da utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope u Humskoj igramo bez publike, zabrinut je Vuletić.

Komentari