Evo kada ćete moći da gledate ”El klasiko”, malo je reći u neuobičajenom terminu

Kristijano Ronaldo i Leo Mesi

U subotu se igra, po mnogima, najveća utakmica na planeti, duel Real Madrida i Barselone, popularni ”El klasiko”.

Real je domaćin ovog mega meča, pa će to biti jedna od poslednjih prilika aktuelnog španskog i evropskog prvaka, da se vrati u trku za titulu u Primeri, pošto su im Katalonci odmakli 11 bodova, mada ”kraljevski” klub ima i utakmicu manje odigranu.

Dakle, oči ljubitelja fudbala širom sveta biće uperene ka stadionu Santijago Bernabeu, ali će utakmica, bar što se evropskog kontinenta tiče, početi u neuobičajenom terminu. Naime, lopta će krenuti sa centra u 13 časova, u subotu 23. decembra, što je iznenađenje za sve koji su navikli da velikane španskog i svetskog fudbala gledaju u večernjem terminu.

Razlog za takvu odluku je isključivo praktične prirode. Termin ”El Klasika” je pomno isplaniran od strane čelnika Primere, koji posle Kine, žele da privuku i gledaoce iz jugoistočne Azije. Želja je da španska liga postane najpopularnije takmičenje na najmnogoljudnijem kontinentu, a termin odigravanja važnih utakmica je jako bitna činjenica. Tako su gledaoci tog dela sveta prošli ”El klasiko” gledali u rano jutro, 3 sata i 45 minuta, dok će ovogodišnji prvi duel Reala i Barse početi, na primer u Vijetnamu i Indoneziji u udarnom terminu, u 20 časova uveče, kada će na Bernabeu svoje majstorije prikazati Mesi, Ronaldo, Suarez, Modrić i ostali.

Komentari