OKS proglasio najbolje: Milica Mandić, Tijana Bošković, Zorić i Tomićević, vaterpolisti i odbojkašice

Milica Mandić, Marko Tomićević i Milenko Zorić

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić i kajakaši Milenko Zorić i Marko Tomićević proglašeni su večeras na svečanosti u Skupštini Srbije za najbolje sportiste u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Milica Mandić, koja je bila najuspešnija sportistkinja i 2012. godine, ove godine je upotpunila svoju riznicu medalja osvajanjem zlatnog odličja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Ona je, pored toga, osvojila drugo mjesto na evropskom šampionatu i Gran Pri turniru u Maroku.

Milenko Zorić i Marko Tomićević su u avgustu 2017. godine postali svetski šampioni u češkim Račicama, a prethodno su na Evropskom prvenstvu u Plovdivu osvojili srebro.

selektor vaterpolo reprezentacije srbije dejan savić

Vaterpolo reprezentacija izabrana je po 13. put izabrana za najuspešniji muški tim. Ta selekcija je u 2017. godini osvojila zlato u Svetskoj ligi i bronzu na Svetskom prvenstvu.
U ženskoj konkurenciji nagrada je pripala odbojkaškoj reprezentaciji koja je ove godine osvojila treće mesto na Gran Priju u Kini i zlato na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji.

Za najboljeg mladog sportistu izabrana je odbojkašica Tijana Bošković, koja je proglašena za najbolju igračicu Evropskog prvenstva.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković

Predsednik OKS Božidar Maljković je na svečanosti čestitao svim sportistima i njihovim trenerima na osvojenim medaljama u godini na izmaku.

Godina za nama bila je za naše sportiste izuzetno uspešna i verovatno najbolja postolimpijska godina koju pamtimo. Da osam medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nisu bile slučajnost, pokazuje nam više od 20 osvojenih medalja na svetskim i evropskim šampionatima, u olimpijskim disciplinama, ove godine, rekao je Maljković.

Komentari